Tölteni kéne azt az autós akkumulátort amiben 11,52 Volt feszültség van mikor a gyújtás rajta és a tompított világít?
Mostanság nem megyek az autóval,kint áll az udvaron,ma ki álltam vele a kapu elé annyinak beindítottam.
Kb 2órával indítás után megnéztem a terheletlen feszültség 12,04Volt a terhelt 11,52 Volt.
Töltsem fel vagy ez így rendeben van?
Az akkumulátor 13 hónapos.
Görgess lentebb ott egy táblázat.
Sosem kell tölteni.
24 éve vezetek, és soha egyetlen akkumat sem kellett tölteni. A generátor feltölti. Ha kis terhelésre is leesik a feszültsége, akkor csereérett.
A kiszerelem-beszerelem önszopató marhasággal csak a cserét lehet tologatni, esetleg egy nyári periódust át lehet vele vészelni.
Mindenki aki a töltést tanácsolta, egy fogalmatlan műszaki analfabéta. A kocsi elektromos rendszere olyan, hogy működő elektromos fogyasztókkal is képes tölteni az akkut (feltéve hogy nincs utólagos "nagyzene", ülésfűtés, ködlámpa. A gyárilag ilyen felszerelésű autókban erősebb a generátor.
Pampogás nem érdekel, tényeket írtam, pirosmancsot letojom.
Kivettem az autóból,rá raktam a töltőre,a töltő szerint kb 60%on volt az aksi,fel töltöttem vissza raktam,sokkal jobban indít most már.
A terheletlen feszültsége is felment 12,8 fölé (úgy mértem hogy már megszűnt a felületi töltés).
Tényleg kellet neki a töltés,nem írtak hülyeséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!