Cserbenhagyásos halálos gázolásért hány évet adnak?
Hát valamivel többet, mintha ott maradnál és megvárnád a rendőrséget. Ám ez tökmindegy, ha utána meg a börtönben megölnek a cigányok.
Szerintem mindenképp jobb eltűnni a fenébe. Ha már úgyis meghalt, persze véletlenül ütötted el, egyáltalán nem akartad, de meghalt, akkor már tökmindegy, nem segít rajta az ember ha ott marad és börtönbe megy..
Nem vagyok jogász, de a cserbenhagyás ebben a legkomolyabb tényező. Ha sima közlekedési balesetben megölsz valakit, az 1-5 év - értelemszerűnek tűnne ha cserbenhagyásnál ennél többet adnának.
#1 - persze, elhajtani. Azt kellett volna magzatkorban elhajtani aki ilyet tenne...
De figyelj.. Ha valakit tegyük fel elütök tök véletlenül.
Egyértelmű, hogy kiszállok, megnézem hogy van. Ha él még, segítek, meg hívok további segítséget. Ha büntetést kapok, oké, figyelmetlen voltam, megérdemlem, de h ezzel megmentek egy életet, hát vállalom.
Viszont ugyanez akkor meghalt, azzal mégis kin segítek, ha ottmaradok? Szerintem senkin.
#3 - és milyen iskolai végzettséged teszi lehetővé, hogy Te megállapítsd meghalt-e az illető?
Ott kell maradni. Főleg manapság, amikor mindenhol kamerák vannak, meg mindenkinél videóra képes telefon meg egyre fejlettebb rendőrségi módszerek. Nem, nem olyan NCIS meg CSI jelleggel, hanem a realitás talaján - de úgy is elég jó eséllyel indulnak a felderítésért.
Én is kihagynám a lehetőséget, hogy évekig börtönben üljek, de próbálok tenni is ellene, pl. olyan helyen ahol gyalogosok járkálhatnak a sötétben visszaveszem a sebességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!