Kaptam a Járásbíróságtól egy levelet hogy,az 5 ezer ft büntetést átváltották 1 nap elzárásra. Még a nyáron büntettek meg a ködlámpa helytelen használta miatt, nekem teljesen kiment a fejemből hogy van nekem ilyen büntetésem, de komolyan. így elkeveredett a csekk is, írják a levélben,,hogyha időközben megfizettem,akkor a csekk szelvény másolatát, 8 napon belül csatoljam,küldjem vissza. ilyenkor mi a teendőm hol tudom kifizetni,vagy hol lehet csekk szelvényt kérni vagy mit csináljak? most akkor elzárnak 1 napra? SEGÍTSETEK, Köszönöm!
2013. dec. 16. 20:44
1/10 anonim válasza:
Igen elzárnak 1 napra, de nem kell annyira félni. Lassan a bíróság felkéri a rendőrséget, hogy vezessenek elő téged vmelyik börtönbe. A rendőrök visznek magukkal csekket, mint utolsó esély és befizetheted előttük. De ezt nem jó kivárni, mert eleve min. 7000 ft-ot felszámolnak amiért kimentek hozzád.
A legjobban úgy jársz, hogy kérsz egy csekket a bíróságtól vagy a rendőrségtől ott, ahol megbüntettek. Azután a másolatot elküldöd a bíróságnak és kész.
A befizetett csekket tartsd magadnál, mert attól még mehetnek a rendőrök érted ha már elrendelték az elővezetésed. Bemutatod a rendőröknek és nem visznek sehova.
2013. dec. 16. 21:14
2/10 anonim válasza:
Én bemennék. Egyetlen egy napot négykézláb is ki lehet bírni, legalább egyszer láttál fogházat belülről. Alszol egyet a priccsen, aztán másnap szépen hazamész.
2013. dec. 16. 22:22
3/10 anonim válasza:
Nem fog ott aludni, mert megkezdett napot számolnak! A fogházat se látja belülről, mert civilben a szabaduló zárkába teszik. Bemész reggel 6-ra, becsekkolsz, reggeli, ebéd, aztán délután kiengednek. Tök jó buli lehet! Annyi idő alatt meg se dugnak!
2013. dec. 16. 22:41
4/10 anonim válasza:
A "Forró nyomon"-ban volt egy riport, egy angoltanár leülte a két napot bírság helyett:
Csak az elővezetésnek is van költsége, amit ki kell fizetni
2013. dec. 17. 02:06
6/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,valahogy kifizetem,csak az a baj ahol megbüntetek az messze van tölem meg probálom itt helyben elintézni.
2013. dec. 17. 07:05
7/10 anonim válasza:
Elővezetés csak akkor van, ha nem megy be magától. Először egy levelet kap, hogy menjen be ekkor-és-ekkor ide-és-ide, és ha fütyül rá, csak akkor van elővezetés.
2013. dec. 17. 11:20
8/10 xeniah válasza:
Annyira nem jó buli leülni, ha ennek az erkölcsi bizonyítványodban is nyoma lesz ;)
2014. jan. 5. 17:24
9/10 anonim válasza:
És akkor mi van, ha beleírják az erkölcsi bizonyítványba, hogy "közlekedési kihágásért 1 nap fogházbüntetés"
Legfeljebb egy jót röhög, akinek megmutatod, de komolyabb következményei ennek nincsenek.
2014. jan. 6. 17:04
10/10 anonim válasza:
Nem lesz benne az "erkölcsi"-ben! Szabálysértés, nem bűncselekmény, ezzel az erővel az összes gyorshajtás is benne lehetne!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!