Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Tudtok olyan autót ajánlani...

Tudtok olyan autót ajánlani ami, stabilan megfekszi az autópályát nagy sebességnél?

Figyelt kérdés
Sokat utazok főleg Németországba és milyen autóval tudom tartani a 200, 240 feletti tempót, ami stabil marad ilyen sebességnél? kb 1,5m van rá. Mert már nem bírom mikor a nagy emelkedőknél lelassulok 80-ra és még a kamion is beelőz..
2013. dec. 16. 14:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Milyen van most?
2013. dec. 16. 14:54
 2/7 anonim ***** válasza:

Tomika001 kész van már a házid?

Amúgy mióta 1,5 Euro a nafta kint, azóta németek se mennek már 200-al. Ne égesd itt magad.

2013. dec. 16. 14:54
 3/7 A kérdező kommentje:
Én most is kint vagyok.. úgy látom itt az az alap sebesség, de te tudod.
2013. dec. 16. 15:01
 4/7 A kérdező kommentje:
Jelenleg egy 2 es Opel Astra kombim van.
2013. dec. 16. 15:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha nem kamu a kérdés...

Az már régen rossz, ha te egy 70-80 lovas autóból akarsz átülni egy 300 ló körüli gépbe ( mert ennyi ugye kell a stabil 200 feletti pályázáshoz) 0 gyakorlattal. Hamar benne leszel a helyi kék fényben, az tuti.

2013. dec. 16. 18:40
 6/7 A kérdező kommentje:
0 gyakorlattal? Nem tudtam, hogy ennyi mindent tudsz rólam.. :) Körülbelül 40 éve vezetek több, mint 1 millió kilóméter van a lábamban, és egyszer se volt balesetem. És az, hogy most egy ilyen gépem van, semmi köze a tapasztalatomhoz. De persze aki első autónak 20 milliós bmw-t vesz, az teljesen oké.Vagy ha neked csak 5 ezer forintos farmerra telik, de a 35 ezres tetszik, akkor neked nincsen stílusod? Érdekes felfogás. Ajánlom figyelmedbe a legyorsabb indián című filmet.. tanulhatnál belőle.
2013. dec. 16. 23:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Félreértetted szerintem, nem tudok rólad semmit. 1 milla nem nagy show, nekem is megvan. Igaz 10 év alatt :D

A nulla tapasztalatot nem a vezetési tudásra értettem. Teljesen már egy átlag teljesítményű autóval elrohangálni átlag tempóban sok százezer km-t és teljesen más rendszeresen 200km/h felett pirítani. Egy stabil 240km/h-hoz már nem elég az, hogy csak nyomom a gázt, bár igaz úgy is lehet közlekedni, de ha nincs megfelelő rutinod és tapasztalatod a nagy sebességű vezetésben akkor az első bakinál rommá töröd saját magad és másokat is. Kicsit sarkos példa, de attól, hogy valaki elburicskázik 2 millió km/h-t egy volános Ikarussal, még nem biztos, hogy tud nagy sebességgel közlekedni. Mert senki nem születik Schuhmachernek, ezt mindenkinek meg kell tanulnia. Még extra nagy tempó sem kell, hogy baj legyen:

http://www.youtube.com/watch?v=sSikh1f8PW8

Abból gondoltam, hogy ilyen téren még nincs gyakorlatod, hogy ez a kérdés megszületett. Ha az általad említett egy millió km egy részét legalább ilyen tempóban autózva töltötted volna el, akkor nem kérdeznéd, hogy mi kell hozzá. És ha e nélkül akarsz belevágni egy 240 feletti stabil tempózásba...

De hogy tényleg ON is legyek. Ehhez (főleg a stabil 240+hoz) nem árt egy 250-300 ló fölötti autó. Ezek jellemzően a német trió felső kategóriás autói, jó nagy disznó motorral, esetleg még Volvo, Jaguar.. Minek a nagy motor? Mert nem mindegy, hogy egy 2,5-ös dízellel rpm limitre kapcsolt tempomattal gurulsz 220-szal, vagy egy benzinesnél 4000-4500rpm között. Az igazat megvallva, ez a tempó már elég nagy igénybevételt jelent, ha nem a motor határait feszegetve akarsz autózni, akkor nem árt egy ~4literes dízel vagy benzines(esetleg nagyobb). Ilyen tempónál már az a tuti, ha minden kerék hajt, kisebb az esélye, hogy eldobod az autót. Én valamelyik A6/A8, BMW5,Mercedes E-Klasse-t mondanám nyerőnek ebben a kategóriában, de ezek közül 1,5 milláért, hááááát nem biztos, hogy bevállalnám őket.

Remélem így már érthető, mire gondoltam :)

2013. dec. 17. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!