Tudtok olyan autót ajánlani ami, stabilan megfekszi az autópályát nagy sebességnél?
Tomika001 kész van már a házid?
Amúgy mióta 1,5 Euro a nafta kint, azóta németek se mennek már 200-al. Ne égesd itt magad.
Ha nem kamu a kérdés...
Az már régen rossz, ha te egy 70-80 lovas autóból akarsz átülni egy 300 ló körüli gépbe ( mert ennyi ugye kell a stabil 200 feletti pályázáshoz) 0 gyakorlattal. Hamar benne leszel a helyi kék fényben, az tuti.
Félreértetted szerintem, nem tudok rólad semmit. 1 milla nem nagy show, nekem is megvan. Igaz 10 év alatt :D
A nulla tapasztalatot nem a vezetési tudásra értettem. Teljesen már egy átlag teljesítményű autóval elrohangálni átlag tempóban sok százezer km-t és teljesen más rendszeresen 200km/h felett pirítani. Egy stabil 240km/h-hoz már nem elég az, hogy csak nyomom a gázt, bár igaz úgy is lehet közlekedni, de ha nincs megfelelő rutinod és tapasztalatod a nagy sebességű vezetésben akkor az első bakinál rommá töröd saját magad és másokat is. Kicsit sarkos példa, de attól, hogy valaki elburicskázik 2 millió km/h-t egy volános Ikarussal, még nem biztos, hogy tud nagy sebességgel közlekedni. Mert senki nem születik Schuhmachernek, ezt mindenkinek meg kell tanulnia. Még extra nagy tempó sem kell, hogy baj legyen:
http://www.youtube.com/watch?v=sSikh1f8PW8
Abból gondoltam, hogy ilyen téren még nincs gyakorlatod, hogy ez a kérdés megszületett. Ha az általad említett egy millió km egy részét legalább ilyen tempóban autózva töltötted volna el, akkor nem kérdeznéd, hogy mi kell hozzá. És ha e nélkül akarsz belevágni egy 240 feletti stabil tempózásba...
De hogy tényleg ON is legyek. Ehhez (főleg a stabil 240+hoz) nem árt egy 250-300 ló fölötti autó. Ezek jellemzően a német trió felső kategóriás autói, jó nagy disznó motorral, esetleg még Volvo, Jaguar.. Minek a nagy motor? Mert nem mindegy, hogy egy 2,5-ös dízellel rpm limitre kapcsolt tempomattal gurulsz 220-szal, vagy egy benzinesnél 4000-4500rpm között. Az igazat megvallva, ez a tempó már elég nagy igénybevételt jelent, ha nem a motor határait feszegetve akarsz autózni, akkor nem árt egy ~4literes dízel vagy benzines(esetleg nagyobb). Ilyen tempónál már az a tuti, ha minden kerék hajt, kisebb az esélye, hogy eldobod az autót. Én valamelyik A6/A8, BMW5,Mercedes E-Klasse-t mondanám nyerőnek ebben a kategóriában, de ezek közül 1,5 milláért, hááááát nem biztos, hogy bevállalnám őket.
Remélem így már érthető, mire gondoltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!