Milyen papírok, jogosítvány szükséges ahhoz hogy valaki nemzetközi kamionsofőr legyen?
C-teher
E-nehézpót
(a D a busz, az nem kell)
Ezeket csináld meg, jelentkezz egy céghez, és már mehetsz is.
A fenti még kicsit kevés. Vegyük újra.
C, E kategória. legalább PÁV 3 (ADR - hez PÁV 2.), GKI vizsga, nem feltétlenül kötelező, de jó ha van ADR küldeménydarabos (esetleg tartályos) vizsga is. Sofőr kártya a digitális tachográfhoz.
2
és ez így összesen nagyságrendileg mennyi? ha nem buksz meg egyszer sem.
4-500k?
2. csoportú orvosi alkalmassági háziorvosnál - 10
B - 140
C - 190
CE - 140
GKI - 140
PÁV - 8
digit. kártya - 7
útlevél 5 évre - 7 környékén
Tehát ha nincs B-d sem, ez kb. 650 körülre jön ki.
5.
ebbe benne vannak a C meg a CE vizsgadíjai is? mert ha nem az még plusz 20-20 kb.
Igen, beleszámoltam. Én most épp még csak a C-s tanfolyamnál járok, nyárra lesz meg minden, amiket írtam. C-s tanfolyam 153+32400 vizsgadíj. De körbe kell nézni, mert egyik-másik iskola között huszonezres különbségek is lehetnek. Egy másik helyen ugyanez 175+32400 vizsga lett volna. A CE is ilyen, az elvileg vizsgástul 140-145 környékén fog kijönni (a jelenlegi árlista alapján ennyi lenne, ha most azonnal elkezdeném, de ugye még épp a C van folyamatban).
GKI árakat pl. itt találsz: [link]
PÁV az egységesen 8310 Ft még mindig.
Digitális tachográfba való kártya pedig 7700 Ft, az NKH-nál igényelhető, de célszerű akkor, ha már megvan az összes jogosítvány, és tudsz kezdeni a munkahelyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!