Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Híd alatt parkolásért bírságol...

Híd alatt parkolásért bírságolhatnak?

Figyelt kérdés
A Boráros téren a híd alatt van hely. A bírságoló közterület-felügyelők annyit írtak a bírságpapírra, hogy "híd alatt parkolt". Valóban tiltja ezt a KRESZ? Hiszen más hidak alatt is van parkoló Budapesten, nem is beszélve a felüljárók alatt kialakított parkolókról!...
2009. nov. 17. 07:57
 1/6 anonim ***** válasza:
Ahol nincs kialakítva parkoló, ott nem parkolhatsz, legfeljebb megállhatsz, míg beszáll valaki, vagy ha a közelbe-közelből szállítasz valamit és ott tudsz legközelebb megállni és máshol nincs hely. Én nem ismerem annyira ezt a környéket és nem kocsival közlekedek, 1-2 híd alatti parkolót ismerek, ezt a területet nem tudom.
2009. nov. 17. 09:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Amennyiben tábla tiltja a +állást,jogos a büntetés,egyébként nem.
2009. nov. 17. 10:19
 3/6 anonim ***** válasza:

"Ahol nincs kialakítva parkoló, ott nem parkolhatsz'

--???

Neked van jogsid?

2009. nov. 17. 10:20
 4/6 anonim ***** válasza:
10:19 - Buszmegállóknál nem szoktam tiltó táblát látni, mégse szokás leparkolni.
2009. nov. 17. 10:53
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

Ahol parkoltam, az egy járda-féle, de nincs se bevezető, se kivezető része. Egyébként a kocsim mellett bőven maradt 1 m hely a falig. Nem buszmegálló :) és nem felfestett parkoló, de tábla nem tiltotta a megállást. Ezt nem is írta oda a kt felügyelő, csak annyit, hogy "híd alatt parkolt". Ez tényleg tilos???

2009. nov. 17. 11:12
 6/6 anonim ***** válasza:

1,5m hely kell hogy maradjon a járdából:

KRESZ, 40. §

"(8) A járdán - részben vagy teljes terjedelemben - csak akkor szabad megállni, ha

a) azt jelzőtábla vagy útburkolati jel megengedi,

b) a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el,

c) a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és

d) a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg."

Amúgy minden olyan helyen tilos várakozni, ahol megállni is tilos. A "híd alatt" az nem ilyen, a hídon, és annak bejáratánál tilos a megállás és így a várakozás is. Az okot rosszul írták a bírságra, de a bírságolás valószínűleg jogos volt, mert a fentieket kivéve eleve tilos a járdán megállni, ezért várakozni is.

2009. nov. 17. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!