Felelősségre lehet vonni azt, aki ránk nyitja a saját kocsija ajtaját úgy, hogy a festék lepattanás mellett, be is nyomódik az ajtónk?
Végülis kárt okozott és lelépett, lehetne belőle rendőrségi ügy is, ha van szemtanú, vagy felvétel az esetről, mármint amint éppen rányitja az ajtót és látszik, hogy előtte/utána milyen lett az ajtó.
Vannak ilyen bunkók sajnos, akik azt hiszik, hogy az semmiség. A legolcsóbb megoldás is ennek a javítására tízezrekbe kerül, ha nem házi gányolással oldják meg. Az én autómra kétszer is úgy nyitották rá az ajtót, hogy benne ültem. Amikor kiszóltam, akkor vagy az volt a válasz, hogy nem is nyitotta rá, vagy hogy épp csak hozzáért és nem lett baja. Akkor sem igazán lehet mit tenni. Rendőrt hívok? Hogy igazolom szemtanú nélkül, hogy azt a sérülést ő okozta? Elintézem a bunkóját? Az ilyenbe még a golyóért is kár lenne. Az ember lenyeli ezt a mérget és megjavíttatja. Na ezért állnak egyes drágább autók tulajdonosai sokszor keresztben a parkolóban. Inkább őket nevezzék bunkónak, mint egy valódi bunkó rányissa az autójukra az ajtaját és ki kelljen fizetniük akár 100 ezret a javításra, nem beszélve a kellemetlenségekről, hogy a javítás miatt nélkülözni kell az amúgy sokszor munkaeszközként is funkcionáló autót, ráadásnak ezek után már csökken az autó értéke is.
akár 10 000 tanúd lehet akkor sem tesz semmit a rendőrség. Ez nem baleset, mert az más fogalom alá esik - nincs mozgó jármű-
A BTK és a szabálysértési törvény csak is kizárólag a szándékos rongálást bünteti. MÁST NEM!!
A gondatlan rongálás a bíróságra tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!