Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Bemértek Romániában, gyorsan...

Bemértek Romániában, gyorsan hajtottam. Nem fizettem be, hazajöttem. Be tudják hajtani rajtam?

Figyelt kérdés
A rendőr bírságolt, erről egy papírt is adott. Mivel nem volt nálam annyi lej, azt mondta a határátkelőn is kifizethetem, majd kilépéskor. Kilépéskor a román útlevélvizsgálók elmondták, hogy náluk ezt nem lehet elrendezni, vissza kell mennem valamelyik rendőrkapitányságra. Nem mentem vissza, hazajöttem, később be tudják-e hajtani rajtam?
2013. szept. 22. 22:02
 1/3 anonim ***** válasza:

Egyszerűbb, ha idézem:

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2011/82/EU IRÁNYELVE

(2011. október 25.)

a közúti közlekedésbiztonságot veszélyeztető közlekedési jogsértésekre vonatkozó információk

határokon átnyúló cseréjének elősegítéséről

1. cikk

Cél

Ezen irányelv célja, hogy valamennyi uniós úthasználó számára

magas szintű védelmet biztosítson a közúti közlekedésbizton­ságot veszélyeztető közlekedési jogsértésekkel kapcsolatos infor­mációk határokon átnyúló cseréjének, és ezáltal a szankciók

végrehajtásának elősegítésével, amikor a jogsértéseket elkövető

jármű nem a jogsértés elkövetése szerinti tagállamban van nyil­vántartva.

2. cikk

Hatály

Ez az irányelv a következő közúti közlekedésbiztonságot veszé­lyeztető közlekedési jogsértésekre alkalmazandó:

a) sebességhatár túllépése;

b) biztonsági öv használatának mellőzése;

c) forgalomirányító fényjelző készülék piros jelzésénél való

megállás elmulasztása;

d) ittas járművezetés;

e) kábítószer hatása alatt történő járművezetés;

f) bukósisak viselésének elmulasztása;

g) tiltott sávban történő közlekedés;

h) mobiltelefon vagy más kommunikációs eszköz jogellenes

használata vezetés közben.

[link]

[link]

2013. szept. 22. 22:14
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem állítom, hogy be fogják hajtani, de a jogi lehetőség megvan rá. Én ezt is az európai integráció egyik vívmányának tartom, mert így - amennyiben az irányelvet maradéktalanul implementálják a tagállamok - nem lehet majd büntetlenül száguldozgatnia külföldön sem az embereknek.
2013. szept. 22. 22:47
 3/3 A kérdező kommentje:
Lassan másfél év eltelt. Eddig semmi :)
2015. jan. 4. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!