"nem lesz szükség az orvosi alkalmasság, illetőleg az alapfokú iskolai végzettség igazolására, ezekről a tanulónak elegendő lesz nyilatkoznia."
Tehát ha én azt mondom, hogy minden rendben az egészségi állapotommal akkor el is van intézve és megspórólom az alkalmassági árát?
2013. aug. 15. 11:22
1/9 A kérdező kommentje:
"az elméleti tanfolyam első előadásának napjától számított egy éven belül le kell vizsgázniuk"
A másik kérdésem: Most 2 év alatt kell levizsgázni, ha elkezdem az elméleti oktatást augusztus végén, és nem csinálom tovább csak egy év múlva, akkor még a 2 éves határ vonatkozik rám?
2013. aug. 15. 11:24
2/9 anonim válasza:
Nem ismerem a pontos szöveget, de a hírműsorokban hallottak alapján arról van szó, hogy a tanulás megkezdéséhez nem kell az orvosi. Ettől még lehet, hogy a vizsgára csak azzal lehet jelentkezni.
Ha netalán tényleg nem kellene orvos egyáltalán, a díjat megspórolod, de a felelősség teljes egészében a tied.
2013. aug. 15. 11:39
3/9 anonim válasza:
Ja, a főkérdésre nem válaszoltam, csak az orvosira.
Azt úgy, mint a 30 órát. Oktató könyveli. Lehet, be kell írni az óraállást majd, megtett kilométert. De azt nem hiszem, hogy gps-szel összekötött kamerát építenének be, hogy biztosan te vezetted-e a kocsit.
Egyébként rendes oktató mellett ez a táv a 30 órában is összejöhet.
2013. aug. 15. 11:45
4/9 A kérdező kommentje:
Ahogy utánanéztem azt olvastam, hogy most sem kötelező a megkezdéshez az orvosi alkalmassági, csak jobb ha előbb megcsináljuk minthogy a végén derüljön ki valami.
Akkor a km is ugyanúgy "csalható" lesz, mint a vezetési óra. Egy órára ~20km jön ki, rendes oktató mellett tényleg reális táv.
És az első válasznál írt kérdésemben tudnál segíteni? Én úgy értelmeztem, hogy ha most elkezdem akkor még a két év vonatkozna rám. (Az egy éves határ csak az október 1 utáni kezdésre vonatkozik)
2013. aug. 15. 11:53
5/9 Sinead válasza:
Nem tuti, de szerintem az első elméleti oktatástól 1 éven belül le kell tenni az elméleti kresz vizsgát. A kresz vizsga pedig a vizsga napjától 2 évig érvényes, azaz 2 éved van sikeres forgalmi vizsgát tenni.
2013. aug. 15. 11:58
6/9 anonim válasza:
Új törvény meg szigor mi?:)ne basz:)parasztvakítás lehúzás..Megveszed a 2.3ooo ftos éppen aktuális Kresz könyved,beirakozol egy tanfolyamra ahol 4-5 hétvégén péntek szombat talán 10.15 óra elméleti oktatás után ami rról szól hogy a 3000 forintos könyvedből az oktató hangosan olvas semmilyen pluszt nem kapsz az ég egy adta világon tzehát ezt otthon simán bemagolhatná a világon bárki aki nem szellemi fogyatékos.ez a játék eü vizsgával ami szintén egy vicc benne van egy laza 50.000 ezerben.Levizsgázol,egy elmebeteg a végtelenségig életunkt alkoholista dohányzó oktató arra tanít meg hogy városban nem törd össze a kocsidat sem másokét mert sem előzni,sem autópályára felhajtani ill azon közlekedni senki nem tanít meg az tuti eddig életszerű?150.180 ezret kiköhögtél a semmire adnak egy cetlit aztán boldoguljál..tök mindegy hogy retkes 30 óra vagy 580 km ...vezetni nem tanulsz meg sem így sem úgy, az tuti majd évek során ha megvan a rutin akkor igen most köhöghetsz még többet milyen szigor?:)hagyad már:9
2013. aug. 15. 12:20
7/9 anonim válasza:
Júúúúj, 6.! Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalatid vannak :( Akkor szerencsére én jó sulinál és jó oktatónál voltam :)
2013. aug. 15. 14:30
8/9 Brigi317 válasza:
Nyilván sehogy nem tudják ellenőrizni, mivel épp más fórumokon olvasom hogy a nagyvárosiak és a pestiek lázadnak, hogy lehetetlen 1 óra alatt 20km-t levezettetni a diákkal, pedig az az optimális a törvény szerint. De már csak arra leszek kíváncsi hogy pl akinek most már csak a városi vizsga van vissza annak is ki kell fizetni és levezetni a + 29 órát,azaz optimális esetben az 580km-t?! pfffff gané banda :/
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!