H megyek 50-el az autómmal és jön szembe egy másik autó 50-el akkor ugyan olyan erősen ütközünk mintha én belemennék egy álló autóba 100-al?
Figyelt kérdés
2013. aug. 9. 17:17
2/6 anonim válasza:
Egyáltalán nem.
A mozgási energia a tömeggel egyenesen, a sebességgel négyzetesen arányos.
100-al menve 4x annyi a mozgási energiád, mint 50-el.
3/6 anonim válasza:
Sejtettem, hogy valaki ide fogja írni és az általános iskolai fizikával fog jönni. Az állítólagnak is volt egy ilyen része, ha érdekel keresd meg. Vagy elhiszed, hogy ugyanolyan.
4/6 anonim válasza:
A tények makacs dolgok. Sajnálatos módon az általános fizika törvényeit buta emberek által még butább közönségnek készített hülye tévéműsorok sem tudjőák megkerülni.
Te csak higgy nekik, én inkábbmaradok Newtonnál.
5/6 anonim válasza:
Nem ugyanolyan, ahogy írták. Egy ütközésnél (ha a két autó azonos tömegű), a két autónak feleakkora mozgási energiája van, mintha 100-al belemennél egy álló autóba. Aztán lehet bizonygatni tudományosnak látszó műsorokban, hogy ez nem igaz, de a tények makacs dolgok.
6/6 anonim válasza:
Az euroNCAP törésteszteken két 50-nel egymásnak menő autó ütközését szimulálják úgy, hogy 64 km/h-val engedik egy álló, deformálódó akadálynak az autót.
Tehát a kérdésre válaszolva: nem, két 50-nel ütköző autó akkora ütést kap, mintha 64 km/h-val mennél bele egy álló autóba. A 100 km/h-s ütközés ennél jóval nagyobb erőhatást jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!