Ha személygépkocsit vezetek, és fékezek akkor elég ha csak a féket nyomom le vagy vele együtt a kuplungot is le kell nyomnom?
Figyelt kérdés
2009. okt. 21. 16:27
11/13 anonim válasza:
Nyugodj bele, ha 90-nél jégen beletapos a fékbe akkoris ez történt volna.. Persze mondjuk tudni kéne hogy már az is motorfék ha csak leveszed a lábad a gázról, és nem úgy kel kezdeni hogy kapásból visszavált az ember + fékezni kell pedállal is a motorfék mellett.
12/13 anonim válasza:
igen én tudom....a mellettem ülő még nem jött addig rá---
13/13 anonim válasza:
Hogy értsd.
KUPLUNG = Tengelykapcsoló, az a szerepe, hogy ha ezt a pedált kinyomod, bontja a kapcsolatot a MOTOR (a sebesség váltón keresztül)és a KEREKEK közötti kapcsolatot.
Magának a járó(forgó) motornak mindig van egy állandó "alap" fordulatszáma(kb 800 ford/perc).Ha meg állítod magát az autót fékezéssel,és a kapcsolatot nem szünteted meg,és a fékkel ezt erőltetve mégis meg megállásra kényszeríted,akkor a MOTORT is leállítod(lefullasztod)
Látni nem látod az autóban de ez tényleges kapcsolódási sorrend az autókban:
Motor---kuplung---váltó(1.2.3.4.5.Rückv)---kerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!