6m fa csónakot 17 éves mentőmellénye és minden szabályhoz kötött tárgyal vezethet? Folyó Tiszán?
MO-n 4KW (5.6 LE) felett jogosítvány és vizsga kell!
Tehát csak ez alatt vezetheted papírok nélkül!
Gugli a barátja azoknak is, akik azt hiszik hogy tudják.
Ajánlom a 9,02 cikket. Miszerint:
1. Csónakot és vízi sporteszközt - a 2., illetve 4. pontban foglalt kivétellel - az vezethet, aki:
a) 14. életévét betöltötte,
b) úszni tud,
c) a vezetésben kellő gyakorlattal rendelkezik,
d) ismeri a Szabályzat rendelkezéseit és az igénybe vett vízterület sajátosságait.
És hol a gond Demente?
Ugyan az van leírva, mint amit én is írtam:
f) csónak - olyan vízijármű, amelynek testhossza a 6,2 m-t vagy motorteljesítménye a 4 kW-ot (motorcsónak) vagy névleges vitorlafelülete a 10 m5-t (vitorláscsónak) nem éri el.
Ez esetben a Tiszán is rosszul tudják, mert nem engedték a fiamat vezetni!
:(
És gondolom meg sem kérdezted milyen törvény alapján!? Vagy ha azt mondom rendőrként, hogy a papagájt írd LY-vel akkor úgy írod? Nekem nem tudták a rendőrök kapásból felsorolni, hiba nélkül a csónak kötelező felszereléseit. Egymással tanakodtak hogy a csáklya kell-e? De ha kamionosként csak annyira ismerném a tachográfot mint ahogyan a rendőrök, akkor buktam volna elég sok ellenőrzést. Nincs ezen semmi probléma. A neten sok minden fent van a szabályokról pl itt is:
Elég erős olvasmány, de érdemes átfutni, menteni, és ha valami nem százas akkor tudjuk hol keressük.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!