Gyorshajtás kétszer egymás után fél órán belül (4 perc eltérés). Kiróható mindkettőre bírság vagy van olyan szabály, hogy fél órán belül nem lehet még egyszer büntetni?
Szerinted nem lehet 2-szer 4 perc alatt?
Ha így lenne akkor akit lefényképeztek az utána szabadon száguldozhat 30000-ért egy fél órát?
Ha 58-al ment, akkor a másik gyorshajtási fotó már kb. 4 kilométerrel arréb készült. Egy másik kerületben, vagy településen.
Ha viszont ugyanott kapták el, akkor ugyanazt a 40-es táblát kétszer nézte el vagy tojta le.
Nyugodtan meg lehet büntetni kétszer, hiszen két külön alkalommal követte el a szabálysértést, nem arról van szó, hogy egy 40-es tábla után helyezett el a rendőrség 20 méter különbséggel két traffipaxot, hogy dupla bevételre tegyen szert.
Ugyanott kapták el, gondolom, visszafordult. Tudom, hogy két különböző eset, még ha 1 perc eltérés is van, de mivel hallottam ilyenről, hogy fél órán belül nem lehet kétszer bírságolni, tudni akartam, igaz-e.
Köszi a válaszokat.
Csak a különbözet róható ki ilyen kis időintervallumban. HA pl az első esetben 30 000 Ft büntetés járna a másodikban pedig 45 000 Ft akkor a 45 000 Ft-ból csak a 15 000 Ft-ot kell megfizetni
"2. § (1) A Kkt. 21. §-a (1) bekezdésének a) pontjához kapcsolódóan a gépjármű üzemeltetője az 1. mellékletben meghatározott összegű bírságot köteles fizetni, ha a gépjárművel a megengedett legnagyobb sebességet túllépték (a továbbiakban: sebességtúllépés).
(2)2 Nem kell megfizetnie a gépjármű üzemeltetőnek az (1) bekezdés szerinti bírságot, ha vele szemben ugyanarra az időre vonatkozó átlagsebesség megállapítása alapján sebességtúllépés miatt szabtak ki azonos vagy nagyobb összegű bírságot, és a bírságot megfizette.
(3)3 Csak a már megfizetett bírság és az újonnan kiszabott bírságösszeg közötti különbséget kell megfizetnie a gépjármű üzemeltetőnek, ha vele szemben ugyanarra az időre vonatkozó átlagsebesség megállapítása alapján sebességtúllépés miatt szabtak ki kisebb összegű bírságot."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!