Fehérvárnál eltévesztettem a kanyart, és ráhajtottam az autópályára matrica nélkül. Csak a következő lehajtónál tudtam lejönni róla, ami 5 km. Meg fognak büntetni? Mennyire számíthatok?
Pontosan: 0 ft
Ugytudom a városok elkerülö szakaszai ingyenesek. Vagyis én Debrecenél az M35-ön és Kecskemétnél az M5-ön is van hogy 2-3 lehajtót is megyek matrica nélkül.
Attól függ merre mentél fel. A székesfehérvári körgyűrű autópályás szakasza személyautóval díjmentes, az 57-es km-től a 64-esig ( 7-es úttól a 65-ig ).
Ha sikeresen elmentél Szabadbattyánig, akkor esélyes, hogy csekk lesz belőle.
ahha, valószínű... főleg, hogy az autópálya kezelő honlapján világosan le van írva, hogy mi a helyzet, idézem:
"A díjat a díjköteles útszakaszra való felhajtás előtt kell megfizetni!"
Az igaz, hogy a pályára való felhajtás előtt kell az útdíjat megfizetni, de gondolom van valami bug a számlázási/ellenörző rendszerükben, ugyanis ha felmész a pályára és még aznap éjfélig veszel matricát, akkor valami okból kifolyólag nem büntetnek meg ( kivéve, ha beleszaladsz egy élő emberes kontrollba ).
Elvileg ha elhaladsz a matrica figyelő kamera mellett/alatt és nincs matricád, akkor jönne a büntetés. Egyszer elfelejtettem megvenni személyautóra, M3-ra fel Mogyoródnál integettem a telepített kamerának, és beugrott, hogy nincs matrica. Lukoil kútra ki, matrica megvesz és nem jött csekk, öröm bódottá.
Előtte sikerült azt is eljátszani, hogy végigverettem az M3-on, majd országúton még 75km , megálltam a ház előtt és akkor ugrott be, hogy valamit elfelejtettem. Elgurultam az első kútig, megvettem a matricát ( itt még csak 22:30 volt ) és szintén nem jött csekk.
Sőt, sikerült ezt eljátszani kamionnal is, Miskolcról indultunk - még a régi kiragasztós időkben - és Pesten vettem észre, hogy beleférünk épp a 30 napba, csak más a matrica színe. M3 Agip kút, matrica megvesz és örül, nem jött csekk , pedig az M3-on és az M30-on végig telepített kamerás rendszer van.
Nem azt mondom, hogy ebből sportot kell űzni, de egyelőre úgy tűnik, hogy van egy kiskapu, amivel meg lehet úszni a büntit, persze fizetni ugyanúgy kell. Az autópálya kezelő szempontjából lényegében tök mindegy, hogy reggel elsején 8-kor veszel matricát vagy 22:59-kor, az úgy is 11-én éjfélig érvényes..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!