Hogy tudom visszaszerezni a moci forgalmi engedélyét, amit azért vettek el, mert lejárt a műszaki vizsga érvényessége? Többi lent.
(röviden a történet:
mielőtt még én kapnám az oltást tudom hogy az én hibám amiért elvette a rendőr a forgalmit, csak sajna egész télen állt a motor és kiment a fejemből hogy télen jár le a műszaki.
1; igazoltattak 04. 23-án, helysziní birság plusz forgalmi elkobzás
2; azt mondták 3 nap múlva megküldik a lakhelyem szerinti illetékes okmányirodának, ahol 04. 29-én még nem tudtak semmit a forgalmiról.
3; igazoltatás után kilenc napra, 05. 03-án kapok egy levelet az okmányirodából, hogy a moci forgalomból történő kivonásának jogerőre emelkedésétől számított 5 napon belül adjam le a rendszámot náluk, különben 5.000-500.000 Ft közti bírságra számíthatok. Ezt én úgy számoltam hogy az 5 nap 04. 28-án telt le. Viszont azt egyik rendőr se mondta hogy adjam le a rendszámot.
4; időközben elvittem volna műszakira, de a közlekedésfelügyelet kéri a forgalmi másolatát, különben nem tudják fogadni a motort. Erre közölték a rendőrségen hogy eziránt az okmányirodában érdeklődjek, ahol viszont azt mondták hogy a fent említett levél birtokában már mehet vizsgára a moci.
5; forgalmiról még mindig semmi hír, csak közlik levélben hogy adjam le a rendszámot, különben még plusz bírságra is számolhatok, mindezt úgy hogy az 5 napos határidőt önhibámon kívül két nappal léptem túl mivel a kapott levélen feladási dátumként 04. 30. szerepel.
Beviszed a rendszámot az okmányirodába, ha már úgy is ott vagy, akkor kérsz egy igazolólapot a jármű adatairól. Ezzel elviszed vizsgára (bármelyik vizsgabázis megfelel), és az ott kapott újabb igazolólappal visszasétálsz az okmányirodába a forgalmiért és a rendszámért. Így legalább nem kell bevinned csak azért a rendszámot, hogy ráragasszák a matricát!
:D
Ideiglenes kivont járműveknél
- forgalmi engedély (ez helyett kell az adatlapot kikérned)
- ha időközben lejárt a jármű műszaki vizsgája, műszaki vizsgalap
- műszaki címke ára 585,- Ft
- 2300 Ft forgalomba helyezési eljárási illeték
- hátsó rendszámtábla ( le kell szerelni és az irodába behozni a matrica felragasztásához!)
- személyi igazolvány és lakcímkártya
- 6.000,- Ft ha a járműnek van törzskönyve, ha nincs 12.000,- Ft közig. eljárási illeték vagy
ha régi tip. forgalmi engedéllyel rendelkezik.
Jogerőre emelkedett kitiltás után, ismételt forgalomba helyezésnél további 10.900,- Ft eljárási
díj és a jogerősen kirótt esetleges mulasztási bírság megfizetése is szükséges!
Köszönöm a választ.
Muszály leadnom a a rendszámot?
Az érvényesítő matricát nem a vizsgaállomás teszi a rendszámra?
Nem muszáj leadnod, de akkor kapod a büntit!
1.) Úgyis be kell menned az adatlapért az ocsmányirodába.
2.) Vizsga után úgyis be kell vinned a rendszámot, mert már nem a vizsgaállomáson matricáznak, hanem a tokmányirodában 680 (vagy 860?) forintért!
Akkó' meg nem mindegy?
:D
Igazad van.
Köszönöm a felvilágosítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!