Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lehet biciklizni a járdán?

Lehet biciklizni a járdán?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 19. 15:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%

Nem. Csak tolhatod, de nem szállhatsz fel rá.

KRESZ!

2013. ápr. 19. 15:08
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet, mert nincs rajta pedál!

:D

Viszont bizonyos esetekben szabad:

KRESZ 54. §

(2)335 Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.

(3)336 Kerékpárral az útpadkán, az úttesten és a járdán csak egy sorban szabad haladni.

2013. ápr. 19. 15:23
 3/11 anonim ***** válasza:
20%
Borzasztó veszélyes úttesten biciklizni például Pesten. Én kizárólag járdán szoktam. Persze lassan. Úttesten sohasem biciklizek. Sohasem büntettek meg érte, pedig rakásszor rendőr mellett tekertem el.
2013. ápr. 19. 15:28
 4/11 anonim ***** válasza:
76%
2 éve vizsgáztam, és nagyon úgy rémlik hogy bizonyos körülmények között szabad, így csak megerősíteni tudom a 2-es válaszát.☺
2013. ápr. 19. 15:35
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Idézet:

„Borzasztó veszélyes úttesten biciklizni például Pesten. Én kizárólag járdán szoktam. Persze lassan. Úttesten sohasem biciklizek. Sohasem büntettek meg érte, pedig rakásszor rendőr mellett tekertem el.”

Veszélyes, főleg nagy forgalomba, de jog szerint ez nem ok a járdán biciklizésre. A megengedő szabály ugyanis az úttest alkalmatlanságát említeni, a forgalmat nem.

2013. ápr. 19. 17:31
 6/11 anonim ***** válasza:
33%

Borzasztó sokat biciklizem Pesten (nagyrészt közúton, kevesebbet kerékpárúton, nagyon keveset járdán), de balesetem még csak kerékpárúton volt. Meg kell tanulni forgalomban biciklizni, ugyanis ott a legbiztonságosabb.

A rendőrök meg nem nagyon törődnek a bringásokkal, talán mert leginkább csak magukra jelentenek veszélyt. Ettől függetlenül jogos a panasz a gyalogosok részéről, akik nem feltétlenül érzik magukat biztonságban, amikor bringások cikáznak közöttük.

2013. ápr. 20. 17:24
 7/11 anonim válasza:
35%
Én néha ott szoktam.
2013. ápr. 22. 16:05
 8/11 anonim ***** válasza:
A Kresz előírja: 10 éves kor alatt TILOS az úton kerékpározni. Tehát pl a fiam aki 7 éves a járdán bringázik
2013. máj. 3. 20:04
 9/11 anonim ***** válasza:

Szeretem ezt a magabiztosságot, kedves 8.!

A KRESZ-ben ilyen nincs. Ellenberger ez áll benne:

(7) Tilos

a) FŐÚTVONALON 12. életévét be nem töltött személynek kerékpározni;

2013. máj. 3. 21:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Én vagyok a 8-as. Igazad van előttem szóló. 12 a szabályos.
2013. máj. 3. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!