Hány gombra és karra van szükség ahhoz hogy egy repülögép felszálljon, és repüljön?
A való élet nem a négy kurzorgombos repülőgépszimulátor.
Olyan kérdés, mintha azt kérdezted volna, hány és milyen kés, szike, csipesz kell egy homloklebenyműtéthez, altatás, érzéstelenítés nem árdekel.
Nem vagyok pilóta, de amit szerintem mindenképpen kezelni kell:
-gázkar (és légcsavar állásszög), sugárhajtású gépet elképzelve egyszerűen csak tolóerő
-fékszárny
-trimmek
-futómű ki/be, nem létszükséglet, de odafent jobb behúzni, nem kelt örvényeket,
-botkormány (magassági kormány és csűrő közös kezelőszerve)
-oldalkormány pedálok
-ha leszállás után meg is akarsz állni, nem árt tudni, hogy az orrfutót hol lehet kormányozni, és a kerekeket fékezni, sugárhajtású gépnél a sugárfordítót működtetni
Amit felsoroltam, az csak egy buta módba kapcsolt játék repülőgépszimulátorral való felszálláshoz elég. Egy valódi repülőt nem lehet csak ilyen egyszerűen "letegezni"
Esetleg egy faék egyszerűségű robbanómotoros könnyű repülőgépet még csak-csak lehetne kezelgenti egy-két órás gyorstalpaló fejtágító és egy pilóta-oktató felügyelete mellett.
Mert felszállni annyira egyszerű, mint kirántani a tűből a befűzött cérnát, de leszállni (egy darabban) kb. annyival nehezebb, mint befűzni a cérnát a tűbe... Max tolóerő, valamekkora fékszárny, aztán egyszer csak elkezd emelkedni a dög... no de lefelé mér nem ilyen egyszerű.
Ha tényleg érdekel, bérelj ki egy órás sétarepülésre egy kétszemélyes kisgépet, és odafent csak egy kicsit, és csak vigyázva kérd el a kormányt (ha esze van, teljesen elengedni nem fogja). Látni fogod hogy azért nem olyan egyszerű az, mint innen lentről nézve tűnik.
A 3-ast még egy kicsit kiegészíteném:
Leszállás:
- Egyéb aerodinamikai fékek (áramlásrontó lap - speed brake)
http://www.youtube.com/watch?v=ln9E8bQr2hg
itt egy link, én ezzel a tipussal repültem 10 évig. nézd meg és látod rajta a dolgokat, a hangokból kitudod szűrni hogy mi kapcsolja a hajtóműveket. de egy laktanyát ha felkeresel, szerintem biztos beengednek egy teszt szimulátor elé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!