Hol kapható olyan anyag, -papír, textil, stb. - amiből levegőszűrőt lehet készíteni?
Figyelt kérdés
#levegőszűrőkészítés
2013. jan. 17. 23:04
1/7 anonim válasza:
Te akarsz otthon csinálni????
Ha utólag kéne valamire ráraknom légszűrőt akkor lehet hogy szivacsból probálkoznék
2/7 anonim válasza:
Mosogatószivacs? Mártsd olajba és kész is van. De talán az itatós papír szerkezete hasonlít leginkább. Nem tudom lehet-e még kapni. Nekünk a műszaki rajz órákon kellett anno.
3/7 anonim válasza:
Légtechnikai szaküzletben. Szűrőpaplan a neve.
4/7 A kérdező kommentje:
Hello zerge!
Helyes a sejtésed. A porszívómról van szó. Annak a kimenő levegőszűrőjét kellene feljavítani. Legalább HEPA13-as v. magasabb szintre. A szemetet kiválóan összeszedi, de a finom port, nem tudja megállítani. Attól tartok, hogy a mosogató szivacs, itatóspapír ide nem elég. Talán a szűrőpaplan irány megfelelő. Minden esetre köszönet a javaslatokért.
2013. jan. 18. 10:15
5/7 anonim válasza:
Vigyázz azzal a kimenő szűrővel. Ha nagyon lefojtod, jó esetben a motor hővédelme fog idegesítően gyakran kikapcsolni, rosszabb esetben leég. Pont a gyakori hővédelmi lekapcsolás miatt szabadítottam meg a saját porszívómat a mindenféle gyári kimenő szűrőtől, jó hogy nem vagyok porallergiás.
6/7 A kérdező kommentje:
Ez is egy szempont, elismerem. Pillanatnyilag HEPA 11 van benne. Állítólag. A múltkor még a HEPA rögzítő rács kűlső része is poros volt. Szűrőpaplan ügyben végeztem kutatást. Ezt négyzetméterre lehet kapni, elfogadható áron. De ide inkább min. HEPA 13-as anyag kéne. Viszont minden cég csak kész Hepás szűrőt árul, ill. ilyet lehet rendelni. Sajnos eddig még nem találtam meg a kiinduló HEPA anyag forrását.
2013. jan. 19. 00:43
7/7 anonim válasza:
Helló kérdező.
Engem is érdekelne a téma (de talán nem sokra mennék egy új kb azonos kérdéssel).
Porszívó építek, saját (Phil Thien -féle) ciklonkamrával, és gyári porszívómotorral, ehhez szerenék szűrőt, reális áron.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!