Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hol kapható olyan anyag,...

Hol kapható olyan anyag, -papír, textil, stb. - amiből levegőszűrőt lehet készíteni?

Figyelt kérdés

#levegőszűrőkészítés
2013. jan. 17. 23:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Te akarsz otthon csinálni????

Ha utólag kéne valamire ráraknom légszűrőt akkor lehet hogy szivacsból probálkoznék

2013. jan. 17. 23:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Mosogatószivacs? Mártsd olajba és kész is van. De talán az itatós papír szerkezete hasonlít leginkább. Nem tudom lehet-e még kapni. Nekünk a műszaki rajz órákon kellett anno.
2013. jan. 18. 00:05
 3/7 anonim ***** válasza:
55%
Légtechnikai szaküzletben. Szűrőpaplan a neve.
2013. jan. 18. 07:28
 4/7 A kérdező kommentje:

Hello zerge!

Helyes a sejtésed. A porszívómról van szó. Annak a kimenő levegőszűrőjét kellene feljavítani. Legalább HEPA13-as v. magasabb szintre. A szemetet kiválóan összeszedi, de a finom port, nem tudja megállítani. Attól tartok, hogy a mosogató szivacs, itatóspapír ide nem elég. Talán a szűrőpaplan irány megfelelő. Minden esetre köszönet a javaslatokért.

2013. jan. 18. 10:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Vigyázz azzal a kimenő szűrővel. Ha nagyon lefojtod, jó esetben a motor hővédelme fog idegesítően gyakran kikapcsolni, rosszabb esetben leég. Pont a gyakori hővédelmi lekapcsolás miatt szabadítottam meg a saját porszívómat a mindenféle gyári kimenő szűrőtől, jó hogy nem vagyok porallergiás.
2013. jan. 18. 17:00
 6/7 A kérdező kommentje:
Ez is egy szempont, elismerem. Pillanatnyilag HEPA 11 van benne. Állítólag. A múltkor még a HEPA rögzítő rács kűlső része is poros volt. Szűrőpaplan ügyben végeztem kutatást. Ezt négyzetméterre lehet kapni, elfogadható áron. De ide inkább min. HEPA 13-as anyag kéne. Viszont minden cég csak kész Hepás szűrőt árul, ill. ilyet lehet rendelni. Sajnos eddig még nem találtam meg a kiinduló HEPA anyag forrását.
2013. jan. 19. 00:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Helló kérdező.

Engem is érdekelne a téma (de talán nem sokra mennék egy új kb azonos kérdéssel).

Porszívó építek, saját (Phil Thien -féle) ciklonkamrával, és gyári porszívómotorral, ehhez szerenék szűrőt, reális áron.

2015. máj. 27. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!