Miért előznek, ha utána úgysem juthatnak előrébb?
Szerintük 3méter az vízválasztó hogy munkába ér-e időben vagy sem.
Amúgy valószínű nem kíváncsi a kocsid hátsójára :) és inkább neked kell nézni az övét
Lehet hogy a "b*zi aki mögöttem jön" matrica az oka? :)
Komolyra fordítva: a sietés nem lehet, hisz az a 5 méter semmit sem számít. Nem is városban vezetek, szóval még a lámpák sincsenek amin előbb átérhet.
Hát kocsisornál nem értem a dolgot.
De olyat már csináltam hogy este megy előttem egy autó, látási viszonyok nem túl jók, de forgalom nincs.
Persze az előttem lévő tompítottal döcög előttem 80-as tempóval, de mivel én szeretek úgy vezetni hogy látom mi van előttem megelőzöm és megyek refivel(ugyanúgy 80-al).
Sokan ezt se értik...
De annyira tipikus mikor megy valami teherautó, utána 10-20 autós sor. De szembe is nagy a forgalom, előzni nem lehet, erre a hülye gyerek elkezd menni az előtte lévő seggébe, aztán ha van egy kis hely 2 szembejövő között akkor előz és gyorsan bevág a megelőzött elé...
"Persze az előttem lévő tompítottal döcög előttem 80-as tempóval, de mivel én szeretek úgy vezetni hogy látom mi van előttem megelőzöm és megyek refivel(ugyanúgy 80-al).
Sokan ezt se értik.."
Én se. Ha nem jók a látási viszonyok - tegyük fel köd van vagy ilyesmi - és gyakorlatilag nem mész gyorsabban, akkor jobb más mögött menni. Inkább ő üsse el a részeg bringást nem ?
Ami viszont én vettem észre, az egy érdekes jelenség. Havazásban, ködben stb.. amikor tényleg nagyon rosszak a látási és út viszonyok, sokan csak addig "mernek" menni, amíg látnak valami céltárgyat maguk előtt. Megfigyeltem, hogy ha ilyenkor baktatok kamionnal maximum sebességgel ( ami nekem 90-91km/h, ez már abszolút gyorshajtás xD ) autópályán, országúton akárhol, jön a személyautó mögöttem. Megelőz, mert ő tud gyorsabban menni. Aztán amikor elém kerül rájön, hogy már nincs előtte az a 6-8 piros helyzetjelző, megszűnik a biztonságérzete és elveszi a gázt és megy max 65-70-nel. Rossz látási viszonyok között én nem igazán szoktam előzni személyautóval sem, nem hogy kamionnal, tehát szívok mögötte ( kivéve ha többsávos az út ). Téli időszakban nem ritka az ilyen. Biztos vagyok benne, hogy az érintettek ezt észre sem veszik, szerintem nem rossz indulatból csinálják.
Szóval, én is kérdezhetném, hogy ez ilyen minek előz, mikor ennek aztán tényleg semmi értelme ? :D
Sokaknak mondtam már, hóban fagyban, ködben rossz időben nem mer menni, nem lát akármi, vagy csak nem siet, akkor álljon be egy nagyobb jármű mögé és haladjon azzal ( furgon,busz,teherautó, Hummer esetében a napozóágyaknál tovább ne kövessük - ja és ugye féktáv ). Sokkal biztonságosabb, mint egyedül kóricálni a vak sötétben vagy a tökig érő hóban. Előzni meg csak akkor előzzön, ha biztos, hogy utána is merni fog menni.
Speciel néha én is elkövetem azt, hogy a sor utolsó autóját még megelőzöm, aztán látva, hogy vagy huszan vonatoznak még előtte, leteszek a további előzgetésről.
Sötétben meg beállok más mögé. Városban pedig kifejezetten feleslegesnek tartom az előzgetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!