Magyarországon az index miért azt jelenti, hogy gyorsíts azonnal, mert megelőz aki indexel?
Igen, ennek társadalomtudományi gyökerei lehetnek. Az mindenesetre a számomra legbosszantóbb magyar szokások közt van, hogy ha rendes normális távolságot tartok az előttem haladó mögött, akkor állandóan meg akarnak előzni. Mert azt hiszik, oda akkor be kell furakodni. Én soha nem szoktam ezt akadályozni, sőt inkább elősegítem egy enyhe motorfékkel, hogy előbb tűnjön el a kedves autóstárs. Aztán persze 200 méter múlva élénk szembejövő forgalom mellett kell kivárnom mire balra, nagy ívben betolja a kasztnit.
Szerintem ez olyan, mint amit hallottam, hogy bizonyos vadállatok, de kutyák is rád támadnak, ha a földre fexel. Nekik az a normális követési távolság egy ilyen dolog lehet. Gondolom, a megelőzöttek között is van olyan, aki ezért gyorsít rá, annak ellenére, hogy egyáltalán nem megoldás ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!