Ha csak b kategóriás jogsim van, akkor mi az előfeltétele a d-nek, és körülbelül mennyi pénz szükséges hozzá?
Ha jól emlékszem a 325. oldalon az is le van írva hogy mihez mi kell.
Ha nem ott akkor valahol a közelében.
meg kell szerezni a C-t ez kb 260000 ft és ezután mehetsz D-re az meg 240000 Ft, tehát legalább kell 500000 ft
Eddig 21 év volt de ezt lehet h fentebb emelték
B,C PÁV vizsga kell hozzá,C 180.000 körül van,a D egy kicsit drágább.SZEMÉLYES véleményem, hogy megfelelő vezetési gyakorlatra is szükség van,gondolj bele,egy személyautó után hirtelen egy nagy buszba ülsz,túlnyúlása van, magas,széles,stb.40-60 ember életéért felelsz...
Sok sikert!!!
2013 január 19.-e után már nem kell a D kategóriához C, elég a B kategória és a betöltött 24. életév!
A régi szabályozás:
"A „D” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító bejegyzést annak a személynek lehet érvényesíteni, aki „C” kategóriába érvényesített bejegyzéssel már rendelkezik."
Az új:
"A „C1”, „D1” alkategóriába, a „C”, „D” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító bejegyzést annak a személynek lehet érvényesíteni, aki „B” kategóriába tartozó járművek vezetésére érvényesített bejegyzéssel már rendelkezik."
Az üzenet küldője: AszKrisz87
Az üzenet címzettje: Harkonnen
Az elküldés időpontja: ma 02:46
Az üzenet oka: A kérdésre írt válasz: Ha csak b kategóriás jogsim van, akkor mi az előfeltétele a d-nek, és körülbelül mennyi pénz szükséges hozzá?
"2013 január 19.-e után már nem kell a D kategóriához C, elég a B kategória és a betöltött 24. életév! A régi szabályozás: "A „D”.."
Az üzenet témája: re
Az üzenet szövege: Hello!
Már ne haragudj de hogy írhatsz ilyen hülyeséget?
2013 január 19.-e után már nem kell a D kategóriához C, elég a B kategória és a betöltött 24. életév!
Azért vicces lenne buszos jogsi C nélkül a C t nekem is megkelett csinálnom a D hez és nem vagyok vén f@sz 26 éves vagyok. 21 éves korom óta buszozok 20 évesen Troliztam.
A trolihoz nem kell C jogsi oda elég a sima B kategória.
PÁV Kettő 102 es orvosival és betöltött 20. életév.
De mutasd már meg azt a jogszabályt ahol a D kategóriához nem kell a C jogsi !
Ne haragudj ha viszont igazad van akkor ne haragudj be néztem de ilyen nincs nem is lesz Europai követelmény 2013 jan 19. étől D kategóriás jogsi megszerzési feltétele 21 ről 24 év és C kategória megléte szükséges + GKI már egy jó ideje! De legkésöbb 2013 szept 09. ét követően!
Köszi a válaszod!
Bocs a válasz: Az első válaszoló belinkelte a jogszabályt, nem olyan bonyolult dolog ellapozni a megfelelő oldalra és megnézni!
326/2011 7. melléklet II. pont
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!