Lehetne építeni, vagy építtetni egy 40 m-es tengeri
vitorlást?
11/22 A kérdező kommentje:
Csak ezek ilyen kotvány szkúnerek. Én egy gyors, strapás, sqaresail-es hajót szerettem volna. Nem az utolsó deszkáig kérnék árat, csak nagyjából. Deszkák rudak meg kötelek, valószinűtlen hogy több száz milliárd.
Nm kevés anyag megy bele, kell egy hely ahol összerakod, kellenek emberek akik összerakják, meg kell tervek is ugye, nem csak úgyvan hogy Miskabá 3sör mellett összerakja a sarki kocsmában a Gyuszikával, aki a naszádosoknál volt katona, oszt' látott már hajót közelről.
Simán kijön az egymilliárd körüli összeg.
2013. jan. 2. 11:20
13/22 A kérdező kommentje:
időm van mint a tenger nem kell sok ember. Megcsináltam a terveit, nagyjából 680 négyzetméter faanyag. plusz bordák, gerinc, meg az árbocfák. A vitorla közelítőleg 1800 négyzetméter.
Az igen.. nem is tudtam, hogy hajótervező is vagy :)
De ha már meg vannak a tervek, akkor miért kérdezed, hogy mennyibe kerülne és mennyi idő lenne? Ezt egy tervezőnek tudnia kéne. Pláne tisztába kellene lennie az engedélyekkel.
Nyilván belekalkuláltad a motorokat is...
2013. jan. 2. 12:05
15/22 A kérdező kommentje:
Nem mondanám hogy hajótervező, csak egy 3D modellt csináltam,egy meglévő hajó metszeteivel, és bordáival. A végén kijött az eredmény. Olyanokat viszont, hogy milyen vastag legyen a burkolat, a bordák, meg az árbocok, nem tudom hogy számoljam.
Szerintem ha megvan a rávalód, akkor ne itt kérdezd meg, hogy mennyi lenne. Menj el pl Pappenburg-ba, ott hajókat építenek. Nem tudom, hogy fából is csinálnak-e, vasból biztos, de valami hasonló cégnél kérj árajánlatot.
2013. jan. 2. 20:23
17/22 A kérdező kommentje:
Jólvan, köszönöm! Már régóta hajóboze vagyok, és mindig szerettem volna egy vitorlást, de valahogy a szkúner, meg a balatoni szlúpok nem az én világom. De ezek:
[link] 18/22 A kérdező kommentje:
Nemigaz! Az HMS Rose (HMS Surprise) nevű replika fahajót 50 millióból megcsinálták. Magyar forintra számolva 50 millió!
Igazad van...csupán az kerülte el a figyelmed, hogy..1970-ben.
Akkor egy átlagos autó ára 3900 dollár volt.
Ma 22700 dollár.
Teháta 72 milliót, (ami nem 50) SZOROZD MEG 5,8-AL
Az közel 420 millió
Ha így számolsz, bele se vágj...
2013. jan. 24. 23:32
20/22 A kérdező kommentje:
"Csak" 300 millió. A relatív inflációt alapul véve 260 ezer dollár ma 1.3 millió dollárnak felel meg.
Kapcsolódó kérdések: