Az Egyesült Államokban milyen típusú autókat használnak rendőri szolgálatra?

Elég egységes,az alap járőrautó tipikusan a Ford Crown Victoria, jelentősen megerősítve, ott nem annyiból áll a rendőrautó elkészítése hogy rámegy a matrica meg a fényhíd és a rádió, aztán kész.
De használnak Chevy Tahoe-kat a vészhelyzeti egységek szállítására, illetve még Dodge Chargereket is, nagy sebességű üldözéshez, vagy fedett járőrkocsinak.

Ahogy Flash leírta az említett ford általában közkedvelt típus.
Annyi eltérés van, hogy ugye ott van sheriff, városi (állami) rendőrség, autópályarendőrség. Ez az alap felállás, a speciális alakulatokat kihagytam. A gépkocsik hasonlóak ( az említett Fordok ), az autópályarendőrség néhány autóján masszívabb "öklelő" van. A mexikóki határ közelében a ranger-ek és határőrök általában valamilyen terepjáróval mászkálnak, én cherokeet és a dodge ram pickup(!)-ot láttam szolgálatban. Lehet a platón viszik vissza az illegális bevándorlókat :). Néhány kollégámat kapcsolta már le dodge charger gyorshajtásért, ezeknek a lökhárító - hűtőmaszk környékére rakják a villogót, elsőre nem is szúrod ki, hogy rendőrkocsi :) Lehet más államban másképp van, én ezeket tapasztaltam C.A.-ban.

A Crown Vic a legnepszerubb, abbol van a legtobb es amikor azok kioregednek, eladjak a taxi vallalatoknak, ezert sok sarga taxit latni, aminek a hatuljan meg ott a "police interceptor" emblema :)
Amugy sok mas jarmu van meg a rendorseg hasznalataban, es ez allamonkent valtozhat. De ezeken a linkeken kepeket is talalsz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!