Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A mozgáskorlátozottat miért...

A mozgáskorlátozottat miért büntetik ilyen gátlástalanul?

Figyelt kérdés
Ma a MÁV Rendelőintézetben (Debrecen) voltam vizsgálaton 11-től 12 óráig. Az 50 méterre levő parkolóban álltam meg. Kitettem ugyan a mozgáskorlátozott kártyát az ablakba de valószínű az ajtó bezárásakor lecsúszott. Nem vettem észre. Visszatéréskor viszont várt egy mikuláscsomag, kb 2 óra múlva bementem a DKV ügyfélszolgálathoz, hogy bemutassam az érvényes kártyát. Ott közölték, sajnos ezt be kell fizetni, ne is tököljek vele mert még a többszöröse is lehet a büntetés. Miféle rabló világban élünk? Kik hozzák ezeket az intézkedéseket? Nincs erre megoldás? Kérnék, válaszokat, tanácsot, ha van megoldás. Köszönöm...

2012. dec. 4. 20:38
 1/5 anonim ***** válasza:
16%
A megoldás kizárólag az, hogy elhúzol ebből az országból minél messzebbre! Én is elfogok. Jövőre nyelvtanfolyamozok, aztán a következő karácsonyt már nem itt fogom tölteni!
2012. dec. 4. 20:44
 2/5 anonim ***** válasza:
64%

KInt volt a kártya, vagy nem volt kint? Ha nem volt kint, akkor jogosulatlanul használtad a parkolót!

Ha fixen ki lenne téve a kártya, akkor nem esik le, ha lenne matrica az autódon a parkolóőr elgondolkodott volna, hogy pótdíjazzon-e!

Csak az jogaid érdekelnek, a kötelességeid nem?

2012. dec. 4. 20:56
 3/5 anonim ***** válasza:
63%

"...valószínű az ajtó bezárásakor lecsúszott."

Érdekes, mindenki erre szokott hivatkozni! Ennyire csúszós a rokisautók műszerfala?

Ha nem volt látható helyen, jogos a büntetés!

2012. dec. 4. 21:00
 4/5 anonim ***** válasza:
87%

Mikuláscsomag volt, vagy fehér cetli a roki jogtalan használata miatt?

Az előző beírások csak vélemények és indulatok. Az enyém is csak vélt tudás.

Ezek szerint a parkolási díj nem fizetéséért kirótt díjat nem engedik el. A jogtalan használat miattit igen.

Én egyszer véletlenül beálltam egy ilyen helyre (reklamálhattam volna, mert felfestés nem látszott, a tábla máshová mutatott), s a fehér cédulán az állt, hogy ha bemutatom az igazolványt, akkor törlik.

Te magad vagy a mozgáskorlátozott? Ugyanis elvben a kártya önmagában nem elég. Kell hozzá a mozgáskorlátozott ember is.

2012. dec. 4. 22:35
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen én vagyok a kártya, az autó tulajdonosa is. Térdprotézisem van három éve, az autóba ki és beszállás is nagy fájdalmat okoz mert 90 fokra nem hajlik be a lábam. Fixre nem merem tenni a kártyát, félek feltörik a kocsit. Csak ott használom ahol szükséges.

Ha egy utasnál nincs a bérlet, később bemutatja, nem kap súlyos büntetést! Én szinte azonnal bementem rendezni. Itt nincs semmi csalás, teljesen tiszta. Teljesen üres parkoló, stb...

2012. dec. 5. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!