Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit jelent az hogy 8-as van a...

Mit jelent az hogy 8-as van a kerekemben? (bicikli)

Figyelt kérdés
És ha az van akkor mit lehet tenni vele??
2009. aug. 18. 19:34
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg van csavarodva a kerék, ki kell centírozni a megfelelő küllők lazításával illetve feszítésével.
2009. aug. 18. 19:37
 2/10 anonim ***** válasza:
Azt jelenti hogy a kerék, a felni kör alak helyett, nem rendes kör alakú (nem szembetűnő ha ránézel, de nem körköresen forog). Úgy is mondják hogy: üt. Ha belemész egy nagy gödörbe, megüti attól lehet. Küllőhúzás segítségével aki ért hozzá, ki tudja hozni belőle, (centírozni) ha nem nagyon deformálódott el.
2009. aug. 18. 19:41
 3/10 A kérdező kommentje:
Én meg először azt hittem hogy a fékkel van a probléma mikor befékezett állandóan :/
2009. aug. 18. 19:43
 4/10 A kérdező kommentje:
Házilag én tudnák centírozni, vagy szervizbe ez mennyi::
2009. aug. 18. 19:44
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem, mert speciális kulcs kell hozzá, meg állvány, és nem mellékes a hozzáértés sem. Nem tudok árat mondani, de mindenképpen, mesterrel javittasd, ha azt szeretnéd, hogy valóban ki legyen centrirozva. Szerintem nem kerülhet túl sokba.
2009. aug. 18. 19:55
 6/10 A kérdező kommentje:
Azé ez is röhej hogy 70.000-ért veszek bicót amire tök sokat gyűjtögetek aztán első felbukás után hátsókerék defektet kap első meg egy jó nagy 8-ast :/
2009. aug. 18. 19:58
 7/10 anonim ***** válasza:
Lehet kapni küllőkulcsot biciklis boltokban (max. párszáz forint) azzal megpróbálhatod kicentrírozni, ha nem sikerül akkor vidd szakemberhez (javíthatatlan hibát nem tudsz csinálni, legfeljebb még jobban elállítod).
2009. aug. 18. 20:09
 8/10 anonim ***** válasza:

Egyet értek az előttem szólókkal!

Kis kiegészítés: amiről írtatok az a centRírozás, azaz központosítás!

2009. aug. 18. 20:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Szóval üt a kerék. (a tengely középpontjához képest excentrikusan forog). Attól hogy 70000-ért vetted nem törhetetlen. Ha fogalmad sincs hogy kell kicentirozni, akkor felesleges nekifogni, mielőtt legalább meg nem kérdezed valakitől és meg nem érted hogy kell.
2009. aug. 18. 20:17
 10/10 anonim válasza:
Szerintem egy új felni olcsóbb, mint a centíroztatás...
2010. szept. 15. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!