Hogyan lehet "lábon", LEGÁLISAN hazahozni egy autót Angliából?
Köszönöm a válaszokat!
Nem a vezetés mikéntje (beülök és hazavezetek) érdekelt, hanem a papírmunka része.
Az ideiglenes rendszám intézménye Angliában is létezik? Biztosítást meg nem lehet kötni (vagy én nem tudom hogyan kell) angol lakcím nélkül. Kamu lakcímre megkötni lehet, de a biztosítási fedezet Anglián kívül így sem lesz érvényes. Az MOT tiszta sor, hogy szükséges, de egy napos Road Tax létezik?
Nem tudom, hogy miért nem olyanok válaszolnak, akik legalább egy kicsit is jártasak a témában. Egyszerűen marhaságok, amiket írtak.
1, Vehetsz autót, de Angliai biztosítás kell hozzá, és én még eddig nem találtam olyan napi alapú biztosítást, ahol a biztosító fedezetet nyújt, ha exportra akarja valaki Angliából az autót egy másik EU-s országba vinni.
2, Road tax-ot mindneképpen venni kell rá, amelynek a fel nemhasznált részét vissza lehet igényelni
3, A fényszorókat ki kell cseréltetni, mert nem lehet majd levizsgáztatni Magyarországon
4, Ha csak egyetlen egy ködfényszóró van hátul, akkor azt is cseréltetni kell, mert az ellenkező oldalon világít, mint amilyen oldalon kellene.
5, Vannak cégek Magyarországon, amelyek a honosítási folyamatot 3-4 nap alatt megcsinálják.
A legnehezebb dolog az angol biztosítás, és az, hogy a fényszórókat kicseréltesse az ember. Persze egy nagyban a típustól is függ, de jókora összegekbe fájhat. Főleg egy komoly xenon fényszóró esetében, amely esetleg még kanyarkövető is.
Szóval nem egyszerű mutatvány ez! Annyira semmiképpen, hogy beülsz, és hazahozod. Gondolom, hogy számodra már nem aktuális a kérdés, de azért írtam le ezeket, hátha másnak tudok vele segíteni.
A lényeget meg pont nem is írtam le.
Ha meg akarsz venni egy autót Angliában, és azonnal exportra akarod vinni, akkor a teljes V5C lapot magadnál kell tartani, nem szabad semmit sem visszaküldeni a DVLA-nak. Természetesen ki kell tölteni, és aláírni az adás-vételi részeket, de semmit vissza küldeni nem kell. Meg kell tartani az új tulajdonosnak, mert ezzel tudja majd Magyarországon honosítani. Valamint, ami még nagyon fontos, hogy kétnyelvű adsá-vételi kell, különben Magyarországon durva pénzért lehet hiteles fordításokra költeni, amit a hatóságok elfogadnak. Tehát le kell tölteni egy kétnyelvű adás-vételi mintát a netről, és azt is kitölteni, és aláíratni az eladóval.
Az eladónak pedig faxon, vagy levélben kell jelezni az autó adataival, és az új tulajdonos adataival, azt, hogy az autóját export-ra megvette valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!