Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Vizsgán jobbkezes utcában be...

Vizsgán jobbkezes utcában be kell nézni balra vagy sem?

Figyelt kérdés
Barátom azért bukott meg, mert nem nézett, haverom meg azért mert benézett. Persze tudom, vizsgabiztostól függ, de most honnan tudjam?
2009. aug. 13. 10:37
 1/10 anonim válasza:
100%
Én benéztem annak idején (4 éve) sztem akkor van elsőbbségünk, ha meg is adják.
2009. aug. 13. 10:51
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
nekem az oktatóm azért üvöltötte le a fejemet, mert jobbkezes utcák közül egybe nem néztem be. De csak mert láttam hogy az befele egyirányú, tehát nem jöhetnek szembe. Mégis le lettem cseszve, hisz akár mentő, vagy rendőr jöhetne ki onnan szirénázva, és akkor azt el kéne engednem.
2009. aug. 13. 11:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet kicsit nem volt érthető az előző. Szal egy lakótelepi utcán haladtunk, ahol jobbról sorra csatlakoztak be a jobbkezes utcák. Azok közül egy volt egyirányú, amibe nem néztem be. Gyakorlatilag egy jobbkezes kereszteződésbe körül kell nézni, minden irányba. Az más dolog hogy csak a jobbról érkezőt engeded el.
2009. aug. 13. 11:03
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyakorlatból egy jótanács: mindig be kell nézni. Nem lehet tudni mekkora barom jön onnan! Elsőbbsége meg annak van, akinek megadják. Nem lehet, hogy az aki megbukott egy olyan utcánál nézett balra, ami amúgy pont jobbról balra egyirányú? (Bár persze a fenti "nem lehet tudni mekkora barom" állítás erre is igaz. Láttam már egyirányúból fordítva kijönni autót!)
2009. aug. 13. 11:04
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azért bukott meg, mert a bizalmi elv szerint nem kell benézni balra. Természetes, hogy ha majd meglesz a jogsim mindenhol rendesen körül fogok nézni, csak ha a vizsgán egy ilyenért fognak meghúzni, én falnak megyek.
2009. aug. 13. 11:33
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kérdezd meg oktatódat! A legjobb megoldás. Ő ismeri általában a vizsgabiztosokat, és tudja mik a kényes pontok.
2009. aug. 13. 11:35
 7/10 anonim ***** válasza:
8%
"haverom meg azért mert benézett." Én ezt nem hiszem el!
2009. aug. 13. 18:07
 8/10 A kérdező kommentje:
Mindenki azt hisz el, amit akar. A vizsgabiztos amúgy ott köt beléd, ahol csak tud, hogyha nem fizetsz neki.
2009. aug. 14. 09:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Azért nem bukhat meg mert benézett balra, gondold el ha jön egy megkülönböztető jelzést használó jármű, akkor már neki van elsőbbsége. Igaz azt hallani is lehet, de mégis. Kell mert nem mindig adják meg az elsőbbséget. Sőt kötelező balra is nézni!
2009. aug. 14. 11:05
 10/10 A kérdező kommentje:
Rendben, tegyük fel, hogy be kell nézni balra. Akkor valaki elmagyarázná nekem a bizalmi-elv működését? Köszönöm
2009. aug. 14. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!