Mennyi az esélye annak, hogy munkát kapjon mint kamion sofőr külföldön?
A férjem újra akarja kezdeni a kamionozást, hogy megvalósítsa az álmait. 2005-2006-ig a Waberer's nél dolgozott, az előtte való 4 éveben hol egyik, hol másik kamionossal járta a világot (csupán hobbiból). Most szeretne Írországba munkát találni vagy Hollandiában vagy valahol ahol jobban lehet keresni. Szeretne egy saját kamiont, ezért kell a munka...
DE: mostmár 2 gyerekünk van és nagyon félek, hogy elmegy. Lehet, hogy kinevettek, de semmi segítségem sem lesz - sem fizikailag sem anyagilag (mert hát ugye gyűjt) és nagyon félek a jövőtől. Kaphat így munkát? Ha igen, akkor milyen hamar? Mennyi időm van, hogy felkészüljek a jövőre?
Köszi a válaszokat!
Nézd,ez nem cégfüggő,hanem emberfüggő.Van felvétel több külföldi cégnél is,és ha van kellő gyakorlata(márpedig van),akkor fel is veszik.Anno én is Waberer's-nél dolgoztam(2003-2006),és én is gondolkodtam külföldi munkavállaláson.Felvennének, de a család miatt én is inkább itt maradtam.A kamionozás nem családbarát munka,ellenben a havi 3-4000 Eur.fizetés csábítóan hangzik.Szerintem üljetek le,és beszéljétek meg a dolgot,kinek mik a tervei(bár szerintem CSAK közös jövőképpel van értelme tervezni).Tehát nem felkészülni kell,hanem közösen megbeszélni!!!
Sok sikert!
Azt nem tudom, hogy kint kaphat-e munkát. De én azt javaslom (a család érdekében), hogy próbáljon meg itthon elhelyezkedni kamionos munkakörben. Főleg ha már van szakmai tapasztalata.
Ha keményen nyomja a pedált akkor a 300-330 000ft-ot meg tudja keresni itthon is. Nyilván ez sem egy családbarát állás de még mindig többet lenne otthon mint egy külföldi munka esetén.
Nos, a waberer's és a horvátrudolf egy nem egy jó hírnevű cég (a kamionosok körében). Inkább próbáljátok meg a Gartner nevű fuvarozó céget. Hátha van felvétel. Google-ben megtalálod!
Egyébként nem ajánlom, hogy saját kamionba fektesse a pénzét. Ha bárhova felveszik ott úgysem elvárás a saját kamion hanem kap egy MAN-t,Daf-ot vagy Actrost a feneke alá és azzal mehet. Ha azért szeretne kamiont, hogy majd azzal önálló vállalkozásba kezd?! Hát... őszintén nem nagyon tud talpon maradni egy-egy kisebb fuvarozó sem manapság nemhogy egy frissen induló 1 kamionból álló vállalkozó. Sajnos ez az szomorú valóság.
Szóval erről a kamion vásárlásról sürgősen beszéld le...
Honnan írsz?
A140l nevű hozzászólóval egyet értek abban, hogy a Waberer's,Horváth Rudi nem a legjobbak. Viszont az a belföldi 300-330 szerintem csak álom.Gyuri bácsinál én nyomtam belföldön:napi12-16!óra tandempótos Daffal,és ezért kaptunk 150-180e+némi kajajegy,magán e.ü.pénztár.
Tehát ez belföldön se jó!Gartner tényleg jó,bár szerintem akkor már inkább valmi külföldi cég.Nem egy szlovák Nofára gondolok,hanem valami német cégre.Esetleg még itthon a Willi Betz számításba jöhet...
SAJNOS tönkre tették ezt a fuvarozós témát.Anno alig vártam,hogy letegyem a BCDE jogsit,de miután a buszozást is kipróbáltam,maradtam a személyautós munkánál.
Saját kamiont meg nem éri meg venni. Egyébként Waberer's ad ki úgy fuvart, hogy meg lehet venni a 3 éves vontatókat, a pótot meg csak akasztgatni kell(ami az övé),és úgy fuvarozni.A munkát is biztosítja,de szerintem nem érdemes ebben gondolkodni.
Köszi mindenkinek a választ!
Az, hogy saját kamionja legyen, az álma. Meg akarja valósítani. Úgy érzi ezzel lesz "valaki" az életben.
Egyébként a közelben többeket ismerünk saját kamionnal. Mármint pótkocsi nincs hozzá csak maga a traktor. Vannak olyan cégek akik az ilyeneknek munkát adnak, vagyis pótot, amit húzzanak. A férjem úgy gondolja, hogy a jövedelem is több így, mintha a más kamionján dolgozna.
Szóval beszélt ezekkel a személyekkel is, ezek is azt mondták neki, hogy rosszul megy, ne vágjon bele, de a férjem szerint nem lehet hitelt adni ebben a világban senkinek. (Persze általában tényleg az irigység és a kapzsiság hajt sokakat).
Egyébként Nagyváradiak vagyunk.
" rosszul megy, ne vágjon bele, de a férjem szerint nem lehet hitelt adni ebben a világban senkinek"
Higgye el a férjed, hogy nem éri meg saját kamion vásárlásába belevágni. Csak akkor érné meg ha van minden hétre legalább 1 fix külföldi kanyarja amin azért lehet keresni is... (Német, holland, angol, spanyol, lengyel stb) Ilyen meg ugye nincsen (gondolom)
És belőlem nem az irigység beszél, ahogy az ismerősötökből sem!
Esetleg próbáljátok meg Debrecenben a Béres Fuvarozó Kft-t (Somkóró utca 2.) Ha úgyis a határ mellett laktok.
Köszi az eddigieket!
Remélem lesz még más vélemény is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!