Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan kell lecserélni a...

Hogyan kell lecserélni a hűtőfolyadékot az autóban?

Figyelt kérdés
Van egy Maruti 800 as szgk. és leszeretném cserélni a hűtőfolyadékot.Letudná valaki írni hogy hogy kell lecserélni és hogy mire kell odafigyelnem??Ja és kb mennyi folyadék kell bele??És hogy kell légteleníteni a rendszert??
2009. aug. 10. 12:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Fagyállót raksz bele vagy nagyon koszos?

Teljesen leengedni elég nehéz, mindig marad valamennyi a rendszerben. Nekem Skodám van, a Marutit sajnos nem ismerem.

2009. aug. 10. 13:42
 2/6 A kérdező kommentje:
már úgy gondoltam hogy olyat rakok bele ami télen is jó lesz amúgy nem koszos csak nagyon rozsdás a víz!!Ezért akarom lecserélni.
2009. aug. 10. 16:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerű! Én úgy csináltam, igaz Opelben de teljesen mindegy milyen autó. Leengedtem, utána csavar vissza, öntöttem bele meleg vizet hogy még vigye ki a koszt, azt is leengedtem. De ha úgy kényelmesebb létezik hűtőrendszer tisztító adalék is. Addig öntöztem bele a vizet míg jött a kosz, mikor már tiszta jön, akkor bekevertem a fagyálló koncentrátumot és kész is. És valóban érdemes nyáron is télinek megfelelő folyadékot használni, mert azon kívül hogy télen ne faggyon be, kenést ad a vizpumpának.
2009. aug. 10. 18:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Kicsit áttekinthetetlen amit irtam, úgy értem hogy mikor utoljára leengedted többszöri átmosás után a vizet, teljesen leengeded és úgy töltöd be a bekevert fagyálló koncentrátumot.
2009. aug. 10. 18:30
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyen hűtőtisztító cuccokkal óvatosan a régi kocsiknál! Feloldja a koszt, utána meg tönkremegy a vízpumpa a lebegő rozsdadaraboktól...

Lecserélés:

Alul találsz valahol egy leengedőcsavart/esetleg csapot. Ezt megnyitva/kicsavarva kifolyik a hűtőfolyadék nagy része.

Érdemes összegyűjteni egy flakonban, mert környezetszennyező.

Ezután csavar vissza/csap elzár, és feltöltöd a beöntőnyíláson keresztül.

cca.: 4 liter elég lesz ha jól tippelek.

Ezután érdemes kicsit járatni a motort nyitott majd zárt hűtővel, majd leállítás után még tölteni picit.

2009. aug. 10. 20:24
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Kb 4-5 L lehet a vízkör űrtartalma. Olyan 50-50 %(Fagyálló-desztillált víz) keverése az optimális ,télen és nyáron is ugyanez maradhat.

A régi le-engedéséhez nem biztos hogy van benne leeresztő csap,ilyenkor a legalacsonyabban lévő gumi csövet szokták lehúzni. Ha ki is szeretnéd mosni,akkor egy másik gumicsövön keresztül (akár 1-2 percre beindítva) és a vizet folyamatosan engedve! lehet átmosni. A termosztát sajnos ilyenkor nem nyílik ki így csak "részleges" mosásban lesz része a motornak.

Ha végeztél...a lehető legtöbb csapvizet el kell belőle távolítani !,(üresen 5-10 másodpercre akár indítsd be..NEMTÖBBRE!) ugyanis a csapvízben lévő klór igen agresszívan beindítja/segíti az elektro-kémiai korróziót a különböző fémek között.

Gumik vissza rakása...

A kiegyenlítő tartályba töltöd a fagyállót és a desztvizet váltakozva 1-1 L ha lehet emeld ezt a tartályt a legmagasabb pontra tartva,miközben egy légtelenítő csavart nyitva tartasz(megtalálod),és várod hogy "buborékmentesen" megjelenjen a folyadék. Légtelenítő elzár...tartály vissza a helyére.

Üzem-meleg állapotban és kb. 10-20 km után ellenőrízük újra a tartályban a folyadék szintet,ha kell.. pótoljuk.

Itt (Ha túlnyomásos zárt rendszerű) óvatos légy ,le ne forrázd magad.

Remélem tudtam segíteni és érthető volt.

2009. aug. 10. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!