Ha már megvan minden vizsgám (forgalom is), és voltam az okmányirodában ahol kaptam egy A4-es lapot, mely fényképes, minden adat rajta van, de a jogosítvány még nem érkezett meg, vezethetek ezzel a papírral?
Figyelt kérdés
Nem büntetnek meg ezért a rendőrök? (első jogosítványom ez)2007. aug. 29. 14:24
1/7 anonim válasza:
Szerintem várd ki,a míg megkapod.
De ha ott megkérdezted volna, biztos megmondják.
2/7 anonim válasza:
Én ugy tudom hogy lehet vezetni vele de csak belföldön.Egyébként ezt az oktatónak el kellett volna mondani.
3/7 anonim válasza:
Rosszul tudod.
Az az okmány azt igazolja, hogy vezetői engedélyt igényeltél. De nem vagy vele jogosult vezetni, tehát NEM HELYETTESÍTI a még ki nem állított jogosítványt.
Amíg a jogosítványt "fizikailag" ki nem állítják, addig a BM Központi Adatnyilvántartásában úgy szerepelsz, hogy nincs érvényes vezetői engedélyed!
Tehát ha vezetsz vele, és elkap egy nem "kedves" rendőr, akár a még ki sem állított jogosítványod ideiglenes bevonását is kockáztatod!
4/7 anonim válasza:
Az igénylést követően max. 2 héttel megérkezik a vezetői engedélyed, ennyit már kibírsz. Türelem, ne kockáztass, mert még azelőtt elveszik és eljárást indítanak ellened, hogy megérkezne a vezetői engedélyed.
5/7 anonim válasza:
Azzal nem vezethetsz...rajta is van, olvasd el...én is most kaptam meg nemrég a jogsim de azzal a papíral nem vezethetem...szerintem inkább várd meg a jogsit...:)
6/7 anonim válasza:
Nem, nem vezethetsz jogsi nélkül, nekem meg is mondták az ocsmányirodába, h amíg nem érkezik meg addig nem vezethetek.
7/7 anonim válasza:
A kérdés kiírása után 13 évvel változott a szabály.
2020. jún. 18. óta belföldön vezethetsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!