Elméleti kérdés! Ha ellopják a lakott terület táblát
akkor mehetek az egész városban 90-nel? Vagy van a
KRESZ-ben olyan, ha "lakott területnek tűnik a terület"
akkor 50-nel kell menni?
A fantáziád határtalan. Csak nem te akarod begyűjteni, hogy 90-nel mehess? az "ősKRESZ-ben" a lakott területnek volt egy olyan megfogalmazása, hogy lakott területnek az minősül, ahol at út mellett folyamatos a beépítés (sajnos, a szó szerinti megfogalmazására nem emlékszem, de ez volt a lényes). Úgy hogy légy erős, a rendőr ezt a megközelítést fogja alkalmazni.
2012. szept. 3. 14:55
3/11 anonim válasza:
Igen, az infrastruktúra, beépítettség, stb. a mérvadó. Általánosságban meg azt lehet mondani, hogy lakott terület az, ahol van közvilágítás. Persze ha külterületi lakott terület, ott már ez sem igaz.
2012. szept. 3. 15:10
4/11 anonim válasza:
Oktatóm anno mindig azt kérdezte, ok, gyorsan mész, de meg is tudsz állni? Na ezt gondold végig kedves kérdező, aki lakott területen belül akarsz döngetni 90-el...
2012. szept. 3. 16:07
5/11 anonim válasza:
Háát azért érdekes kérdés ez.
A kresz a lakott terület fogalmát így definiálja:
f) Lakott terület: a lakott terület kezdetét és végét jelző táblák közé eső terület.
Tehát ha nincs lakott terület kezdete tábla, akkor a jóhiszeműség elve alapján szerintem nem bűntethető. Hiszen attól, hogy házak vannak, járdák, még lehet külterület...
2012. szept. 3. 17:12
6/11 anonim válasza:
A körülményeknek megfelelő sebességgel kell közlekedni, ezt is kimondja a Kresz.
2012. szept. 3. 17:23
7/11 anonim válasza:
Oktatóm mondta anno hogy ő egyszer kifogott egy ilyet, 50-nél többel ment lakott területen belül, rendőr megállította aztán az lett a vége hogy visszamentek megnézni a táblát. Ami nem volt ott így nem büntették meg.
Bár nem tudom menny igaz belőle.
2012. szept. 3. 18:31
8/11 anonim válasza:
OK, eddig rendben van!
De olyankor mi a mérvadó, ha valamelyik földúton közelítem meg a lakott területet? Nálunk a kis falumban csak két "lakott terület kezdete/vége" tábla van kitéve a főúton, de még kb. 10 útvonalon be lehet jönni a faluba!
Sót, még a 40-es tábla s ki van téve a lakott terület kezdete táblához, ami azt jelenti, hogy az egész településen 40 km/h a megengedett!
Azt még csak-csak észreveszi a közlekedő, hogy beért a házak közé, és lassít, de a többihez már helyismeret szükséges!
Szerintem már csak ezért is aggályos a dolog!
2012. szept. 3. 19:56
9/11 Napkiraly válasza:
szerintem lehet megállna, de fellebbezések után
2012. szept. 3. 20:43
10/11 anonim válasza:
Abszolút gyorshajtást nem követsz el, mert a sebességhatár 90. De relatív gyorshajtást már elkövethetsz, hiszen nem az út-, látási és forgalmi viszonyoknak megfelelő sebességet választasz. Így ha netán 90-nel elgázolod az úton Csepeljével keresztülvánszorgó Mari nénit, jó eséllyel tied lesz a felelősség.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!