Valaki tud segíteni abban, hogy ha rajta hagyom a lézerblokkolót az autómon, akkor szeptember 1 után mennyire büntethet meg a rendőr? Esetleg hol találok erről a neten infót? Köszönöm.
Az ún. lézerblokkolók használata már most sem megengedett!
Előjelző készüléket szabad használni, blokkolót nem!
Igaz jelenleg nem definiált a lézerblokkoló, de az alábbi szabályt szokták alkalmazni annál, akivel ki akarnak tolni:
Közérdekű üzem működésének megzavarása
260. §674 (1) Aki közérdekű üzem működését berendezésének, vezetékének megrongálásával vagy más módon jelentős mértékben megzavarja, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A magyar jogrend megint alkotott. Tehát, ha használod forgalomban a blokkolót, a radar ugye nem tudja bemérni az autód sebességét, ha a rendőr utánad megy, hogy megállítson, még lesz rá időd, hogy kikapcsold a berendezést, mire odaér a rendőr. Ha ki van kapcsolva, már nem büntethet meg. A másik hiba, hogy a bemérés, mivel nem nem tudtak sebességet mérni, jogilag nem állhat helyt, mivel nem tudják bizonyítani, hogy te gyorsan hajtottál.
Az én véleményem, hogy aki ilyen eszközt használ a kocsijában, az gyorsan fog hajtani, csak azért is, nem véletlenül van benne. Bízunk benne, hogy hamarosan a rendőrség kezében lesz valami új technika, ami alapján ki tudják szűrni a blokkolókat, mert sztem semmi értelme száguldozni, és büntessék is meg, aki gyorsan hajt.
Egyetértek kiflitolvajjal atilis hozzászólásával kapcsolatban. Nekem sem azért van rajta,mert mindig száguldozok,hanem mert aljas módon egyre többet így mérnek mint a képen amit feltöltöttem :
Viszont a másik dologgal kapcsolatban,hogy ha kikapcsolom a blokkolót,akkor nem büntethet meg , én úgy tudom,hogy most szept 1 - től ha látja a lökhárítón a blokkoló fejeket igazoltatáskor,akkor is megbüntethet. Csak azt nem tudom,hogy mennyire...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!