Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megbüntetett a horvát autópály...

Megbüntetett a horvát autópályarendőrség 500kunára, igazságos ez?

Figyelt kérdés
Ahogy kivettem az(angol)szavaiból:tartósan használtam a belső sávot az autópályán,vissza kellett volna térnem minden előzés után.Én viszont 130-140es tempóval haladtam,és minden gyorsabban haladó(akit a belső tükörben figyeltem)elengedtem úgy,hogy kitértem arra az időre a külső sávba.
2012. aug. 23. 15:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Na, hogy a horvát nép mennyire vezet szabályosan, azt azért megkérdőjelezném. :) Aki nem járt még arra, az persze nem is tudhatja, de ezek egy külön állatfajt képeznek az utakon, hogy szépen fogalmazzak.

Sz*rul jártál, törődj bele, úgysem tudsz már mit csinálni. Hibáztál, nem a belső sávban kell közlekedni, ez van.

Engem a minap Szlovákiában büntettek meg gyorshajtással, 40-es táblánál 51-gyel. Amikor 5 nyelven kutyulva megértettük egymást a rendőrrel, megmutatta a szabályzatot (mikor mennyit kell fizetni, bár csak a számokat értettem) és kinyögte, hogy 20 euró én nagy belső vigyorral és kisebb külső mosollyal közöltem, hogy oké megbeszéltük, fizetem és megyek. :)) Itthon 30 alatt már nincs bünti, bár sosem mértek még meg. Hibáztam, elismertem, fizettem, nem volt értelme ennyi pénzen vitázni vagy fennakadni. Ezenfelül már amikor megállított tudtam, hogy mivan, előtte két táblát tudtam sebességgel követni (lassítani 80,60), a 40-esnél már őszintén szólva tettem rá, tovább lassítottam, de nem eléggé, nem számoltam azzal, hogy következménye lesz, így is betudtam normálisan venni a kanyart. A mai napig nem tudom honnan mértek, nem is firtattam. Tudtam, hogy többel mentem, beismertem, fizettem, beletörődtem.

2012. aug. 23. 16:51
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a kérdés, hogy mennyire szabályosak a horvátok afgánok, markláriak.

Az a kérdés, te szabályos voltál-e. A válasz pedig egyértelmű, hisz' magad is elismerted: nem.

Vagy tán úgy gondolod, hogy ha valaki megszegi a szabályokat, az automatikusan mindenkit feljogosít a szabályszegésre?

2012. aug. 23. 16:53
 13/14 A kérdező kommentje:
És mi lett volna,ha nem tudtam/vagy nem akartam volna kifizetni a helyszíni bírságot?Mert kell a készpénz a nyaralásra(és ez a kiadás nem volt beszámítva a keretbe?Egyébként zadari autópályarendőrség áll a passzuson.
2012. aug. 23. 17:33
 14/14 anonim ***** válasza:

Ezen egyébként én is gondolkodtam, csak én úgy voltam vele, hogy 20 eurón nem vitázok. Erre a kérdésre én is várom a választ.

Én nem mondtam, hogy nem volt jogos a büntetés, a jobbra tartás megszegése is szabály ellenes és a 40-es táblánál is gáz, ha többel mérnek meg egyértelműen. Csak valaki "bezzeg más országokban" témával példálózott, erre reagáltam, hogy azért meg lehet nézni a horvátok vezetési stílusát, nem éppen a szabályosságról híresek. (Dudálással köszönnek, hegyekben jobbról előznek, rázós utakon 90 helyett 110-zel nyomják neki és akkor még keveset mondtam) Szóval az, hogy éppen a kérdezőt fogták meg valamivel, egyáltalán nem jelenti azt, hogy ők szabálytisztelőbbek, esetleg komolyabban veszik a szabályokat, mert nem gondolom hogy így lenne.

2012. aug. 23. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!