Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Traffipax 2012. 08.12-én,...

Traffipax 2012. 08.12-én, Rácalmási bekötő 60 km-es szakaszán, zugtraffiztak, azaz profin, face to face, már nem megy. Az érdekel, hogy mást is bemértek?

Figyelt kérdés
Traffipax 2012. 08.12-én, Rácalmási bekötő 60 km-es szakaszán, zugtraffiztak, azaz itt is civil kocsiból mértek, profin, face to face, már nem megy. Az érdekel, hogy mást is bemértek? Már a csekket is megküldték, innen tudjuk, hogy mértek - viszont fellebbeznék, mert az általunk kimért távolság, a megadott gps adataik alapján, a 60-as szakaszon kívül esik, vagyis a bemérés helye még 90 km/h szakasz. Nyert ügyre akkor van esély, ha más célfotóját is kimérhetjük, bizonyítás céljából. Tipikus tábla előtt lasító, és táblánál még ráfékező, autós vagyok, ezért felháborít a dolog, pláne, ha tényleg jól mértük ki a távolságot... Válaszokat lehetőleg gyorsan kérném. Köszönöm!
2012. aug. 17. 23:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Csak kíváncsiság: mi van a fényképen, hánytól büntettek? 79Kmh?

Mi oldja fel a korlátozást? Honnan tudod, hogy az már nem a 60-as rész?

2012. aug. 18. 00:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Biztosan volt egy tábla vagy valamilyen kereszteződés.
2012. aug. 18. 09:03
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Igen, tábla jelzi és az is oldja fel, itt lehet betérni ebbe a kis városba; van külön lekanyarodó és kikanyarodó sáv is.

92 km/h-val mentem, mert a tábláig nincs semmi más korlátozás, vagyis 90 km/h a megengedett, ez egyébként a 6-os főút. Vagyis haladsz a főúton, 90 helyett 92-vel (3% a hibahatár, vagyis ennyi eltérést mindig engednek) aztán korlátozás 60-ra, én betartom, ezért vált fontossá, hogy tuti még a tábla előtti szakaszban ért a mérés. A fotón nem szemből látszik a kocsi, hanem enyhén oldalról, kb. 15-20 fok, kanyarodik az út, és van ott egy buszmegálló is.

Azt gondolom, hogy akár kézi is lehetett a berendezés amivel mértek, és ha a gps koordinátáknak is adok 3% hibatárnyi eltérést, akkor is a táblával korlátozott szakaszon kívül esik a mérés helye, ahol rögzített a trafi.

Ezért keresek másokat is, hogy kiderüljön a mérési technika, és a mérés konkrét helyszíne, táblán kívül eső szakasz, a kanyarban, másoknak is, de az sem volna baj, ha az a kedves munkatárs írná meg technikáját, aki bemért. Ez volna a legegyszerűbb mert akkor tévedés nélkül, konkrétan ki lehetne mérni a távolságot.

Sajnos a Gps-em nem tudja megmutatni azokat az adatokat, amivel akkor közlekedtem, csak a még függőben lévő, vagyis teljesítés alatt álló útvonalakat mutat meg az elejétől, időt, km/h-t, stb. Ha tudná, már írtam volna is a fellebbezést.

Jártatok már így? Írtatok már ilyen ügyben fellebbezést?

2012. aug. 24. 23:22
 4/6 anonim ***** válasza:

Érdekes szituáció. Egyébként Murphy törvénye, hogy mindig azokat büntetik meg, akik betartják!

Én mindig 15-el gyorsabban megyek, mint a korlát, sokat is autózom, nem volt még gond.

A fényképen szerepel, hogy hánytól jár a csekk? 60-as táblánál 79-nek kéne lennie.

2012. aug. 24. 23:31
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ne haragudj, hogy csak most írok, de képzeld, azon a fotón nem volt megadva az, hogy mikortól jár a bünti, csak a mért adatom, a 92 km.

Írtam nekik, aztán megnézték a települési naplót, újraszámították a büntetést, kicsit kevesebb lett, de a vége ugyanaz = fizetni kellett...

2013. márc. 21. 14:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Hogy lett kevesebb a bünti?
2013. márc. 21. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!