Az autópálya-matricát elég útközben megvásárolni vagy az autópályára való felhajtáskor már érvényes matricával kell rendelkezni?
Figyelt kérdés
Sms-ben akartuk megvenni, de a kocsiban derült ki, hogy nem mentettük el a számot, ahol meg tudjuk venni. Egy ideig vártunk, hátha látunk óriásplakátot, ahol feltüntetik a számot (evidensnek vettük, hogy lesz ilyen plakát), de leszaladtunk 30-40 km-t, mire rájöttünk, hogy hiába várunk plakátra. Felhívtuk a tesómat, hogy nézze meg a neten, majd megvettük sms-ben. Így ugye nem fogunk büntetést kapni. Főleg, hogy egy napra megvettük a 10 napos matricát, mert nem tudtuk, hogy a 4 napos megszüntették időközben.2012. aug. 5. 22:04
11/12 A kérdező kommentje:
Azóta sem jött büntetés.
Amúgy szerintem tényleg nem azért, mert éppen nem vettek észre, hiszen kb. 40 km-t megtettünk, azalatt szerintem simán megbüntettek volna, ha így lenne ez a szabály, hogy már a felhajtáskor kell érvényes matrica.
Köszönöm a válaszokat!
2012. aug. 24. 18:51
12/12 maskeau válasza:
"A magyarországi díjfizetésre kötelezett utakat kizárólag előre megvásárolt úthasználati jogosultsággal, azaz e-matricával használhatja." én is tíz évig útközben vagy aznap még éjfélig vettem meg a "matricát" sms-ben, de két hete belefutottam egy pótdíjba emiatt. telefonon megpróbáltam helyrerakni őket, hogy mi a szösz történt, h tíz évig nem volt baj, amire a válasz az volt szerencsém volt. A rendszer lehúz és nem életszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!