Közlekedhet ilyen kamion?
Ha van egy átlagos kamionom amelynek 3 tengelyes félpótja van akkor azzal még húzhatok egy tandemest is.
Mármint úgy értem ha a félpót végére szerelek egy vonószemet és rakok a szerelvényre sárga villogókat akkor még rakhatok rá egy tandemes pótot is?
Esetleg mindezt tiltja valamilyen szabály?
Na azért ez nem olyan egyszerű.
"Mármint úgy értem ha a félpót végére szerelek egy vonószemet", ahhoz olyan kialakítású pót is szükséges , nem úgy van az , hogy feldobok egy vonószemet négy csavarral :) Önhordó pótkocsinál nem is nagyon lenne hova csavarozni, csak alvázasnál.
A Kresz szerint
Teherautó és pótkocsija 18.75m
Nyergesvontató és félpótkocsi : 16.5 m
Vontató és két pótkocsi 22.5m lehet.
Ahogy írták, ezekre itthon útvonalengedély kell, mivel túlméretesnek számítanak. Ez a fizikai hosszra igaz, viszont kanyarodás szempontjából teljesen ugyanolyan az íven futása mint egy akármilyen szerelvénynek, tehát ahol befordul egy nyerges szerelvény, ott ezekkel is gond nélkül be lehet fordulni ( nyilván a rámpára álláshoz, megforduláshoz több hely kell ).
Itthon ilyenek járnak :
Mind a két válaszolónak köszönöm.
Egyébként olyanra gondoltam mint amilyen képet feltöltött először az első válaszoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!