Magyarországról el lehet jutni autóbusszal Szlovákiába?
Figyelt kérdés
A nyáron megszeretném nézni (újra) a betléri kastélyt ami Szlovákiában van. Amikor először voltam, akkor magánbusszal mentünk az osztállyal. Most pedig csak a barátnőmmel mennénk. Ózdról vagy Egerből valamilyen tömegközlekedéssel el lehet jutni erre a helyre, vagy ezt kizárólag személykocsival lehetséges?2012. jún. 28. 22:59
1/4 anonim válasza:
Szerintem közvetlen járat Magyarországról oda biztos nincs. Szlovák tömegközlekedésre meg nem nagyon alapoznék eddigi tapasztalataim szerint. Jobb ha autóval mentek, vagy megkértek valakit.
2/4 anonim válasza:
Autóval a legegyszerűbb, de tömegközlekedössel sem megoldhatatlan.
Egerből elmentek Füzesabonyba, onnan pedig az EC Rákoczi vonattal Kassára (Košice), onnan pedig busszal Rozsnyón (Rožňava) keresztül Betlérbe (Betliar).
Füzesabonyból 7:53-kor megy a vonat és 9:58-kor van Kassán.
Kassáról 10:45-kor megy busz Rozsnyóra. 11:50-kor van Rozsnyón, ahonnan 12:10-kor indul a busz Betlérbe, 12:20-kor már ott is van.
Betlérből 15:55-kor megy busz egyenesen Kassára (nem kell átszállni Rozsnyón). 17:40-kor van Kassán.
Kassáról pedig 18:03-kor megy az EC Rákóczi Magyarországra (Budapest keleti pályaudvar a végállomás).
3/4 anonim válasza:
Konkrét menetrendet nem néztem, de biztos, hogy van sokkal rövidebb út is. A trükk annyi, hogy vonattal el kell menni Bánrévéig, majd a határon átvezető sínpárt követve elsétálni Lenartovce (Sajólénártfalva) állomásra. Ez kb. fél órás séta, ha jól emlékszem. Innen Rozsnyóig ismét vonattal utazhattok, Betlérre nem tudom, visz-e működő vasút, de busz van biztosan. A szlovák menetrendi keresőt itt találod: www.cp.sk
4/4 anonim válasza:
Előző vagyok. Csütörtökönként 8:00 órakor megy busz Ózdról Tornalján át Rimaszombatra. Tornalján (Tornal'a) 8:46-kor van a busz, vissza pedig 13:54-kor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!