Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Forgalomból ideiglenesen...

Balugray kérdése:

Forgalomból ideiglenesen kivont autót (rendszám leadva) lehet vontatni? Neten csak olyat találtam, hogy azzal nem lehet vontatni, valamint személyeket szállítani.

Figyelt kérdés

2012. jún. 8. 07:58
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha használható állapotban van akkor lehet vontatni azt de csak a vezető tartózkodhat abban a kocsiban. De ha komoly műszaki gondjai is vannak, fék, kormány stb... akkor csak tréler, mert ha így esetleg baj történik akkor bizony komoly gondod lesz.
2012. jún. 8. 08:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha ideiglenesen ki van vonva a forgalomból, akkor nincs érvényes forgalmija sem, ugye? Amennyiben így van, a jármű a közúti közlekedésben aligha vehet részt, hiszen nincs érvényes hatósági igazolás arról, hogy az adott jármű egyáltalán alkalmas a közúti közlekedésre. Ráadásul a vontatott jármű is okozhat balesetet (pl. figyelmetlenségből kisodródik, vagy belecsúszik a vontató járműbe) mégis mi alapján lehetne ilyenkor azonosítani a járművet? És mi a helyzet a biztosítási ügyekkel ilyenkor? Nekem nem tűnik logikusnak rendszám nélküli járgányt vontatni.
2012. jún. 8. 09:44
 3/4 rda85 válasza:
Pedig lehet - csak éppen nem szabad. Ha pl 2 km-t akarod vontatni, vállald csak be, de ha 140-et, akkor tréler.
2012. jún. 26. 23:46
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Azóta megoldódott a probléma, kb. 10km-t kellett vontatni. Én is arra jutottam, hogy nem lehet...
2012. júl. 26. 06:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!