Mi a különbség a fogat és a fiáker között? Van egyáltalán?
Figyelt kérdés
2012. máj. 30. 10:12
1/5 klopusz válasza:
Szia!
Én úgy tudom, hogy a fogat az, amit a gazdagabbak használtak, saját tulajdonuk volt, lehetett két-, négy- és hatlovas, lehetett nyitott és zárt kocsiszekrényű.
A fiáker bérkocsi volt, a mai taxi elődje. Ez általában egy- vagy kétlovas közlekedési eszköz volt. Ugyanúgy le lehetett inteni az utcán, mint a taxit, de voltak "drosztok" is, ahol az utasokra vártak (innen kapta pl. a nevét a budapesti Bérkocsis utca is).
Remélem, segítettem!
2/5 anonim válasza:
3/5 A kérdező kommentje:
Így a képek alapján nem látom a különbséget. De ezek szerint van, ha jól értettem. Mindkettőt használják városokban sétakocsikázásra?
2012. máj. 30. 11:30
4/5 anonim válasza:
Sétakocsikázásra a fiákert használják. A legegyértelműbb különbség, hogy míg a fiákerbe 1 vagy 2 lovat fognak, a fogatba minimum 2 vagy annál több - akár 8 lovat is foghatnak.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Minden válasznak ment a plussz.
2012. máj. 30. 15:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!