Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Feleségemet vittem be 2 hete...

Feleségemet vittem be 2 hete szülni Gyorsan jöttek a fájásai és 1 hónappal előbb jött a kicsi. Gyorsan is mentem a kocsival jött is a csekk 90 helyett 120-al mentem. Ezt mindenképpen ki kell fizetni? Nem lehet valahogy igazolni?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat!
2012. máj. 27. 17:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%

Polgárjogban van a "végszüksége esete", elvileg erre lehet hivatkozni esetedben.

A férjem mentőszolgálatnál dolgozik, eléggé képben van az ilyenekkel kapcsolatban (gyakorlatilag a munkája is ezt fedi le), tőle kérdeztem meg.

Szerintem egy próbát megér, legrosszabb esetben visszadobják a kérelmet és mégis ki kell fizetni.

A pontos paragrafust ő sem tudja fejből, de szerintem a complex.hu-n rá lehet keresni.

2012. máj. 27. 18:40
 12/17 anonim ***** válasza:
84%

Lényeg, hogy szedj össze minden papírt, amivel bizonyítani tudod (pl kórházi dokumentumok). Ha nem szült volna meg, akkor nehezebb lenne, mert nincs mire hivatkozni.

Írd le azt is, hogy a mentő nem érkezett ki X időn belül, ez visszakereshető információ.

Biztos, ami biztos, ha tudsz szociális alapra hivatkozni (alacsony jövedelem, egy főre eső jövedelm, stb), akkor érdemes még azt is belegyúrni, erre eléggé fogékonyak a hivatalok.

A férjem szerint nagy eséllyel el fognak tekinteni a büntetéstől, de néhány levélváltásra számítani kell, mert próbálkoznak, de a jogszabály jelen esetben melletted áll.

2012. máj. 27. 18:47
 13/17 anonim válasza:
82%

1 próbát megér mindenképpen.

Én meg úgy jártam a 2. fiam születésénél, hogy a 39. héten csak 1 ultrahangra mentem be a kórházba, ezért 1 órára dobtam be a parkolóórába. Közben megindultak a fájások és mivel nagyon gyorsan jöttek, igy már nem engedtek ki a kocsihoz, még a cuccaimért sem.

Mire odaért a párom, nekem meg már eszembe sem jutott a dolog :-)

15 ezrünkbe fájt végül, úgy emlékszem...

2012. máj. 27. 19:08
 14/17 anonim válasza:
75%
Igaz, ennek már kb 25 éve, de mikor a nővérem kicsi volt (2 éves) nagyon rosszul lett. Apu száguldott vele a kórházba, mikor megállította a rendőr. Megmutatta nekik a hátsó ülésen anyukám karjaiban a nővéremet, aki már alig élt. Ezt követően rendőri felvezetéssel mentek a kórházba. Mikor beértek, mondták, hogy az utolsó pillanatban vitték be.
2012. máj. 27. 19:41
 15/17 anonim ***** válasza:
www.jogiforum.hu
2012. máj. 27. 19:44
 16/17 anonim ***** válasza:
59%
Próbálj meg fellebbezni, hátha... De nem valószínű, hogy elengedik. Egyébként mikor én hívtam ki a mentőket, közölték, hogy nem jönnek ki, mert egy szülés nem sürgős eset. Taxit nem tudtam hívni, mert bál volt a városban, és átmenetileg kikapcsolták a vonalakat, úgyhogy besétáltam (bő fél óra). Természetesen jól lecsesztek, hogy minek mászkálok, mikor már 10 centire kitágultam... Senkit se érdekelt, hogy a mentős diszpécser elküldött melegebb éghajlatra, természetesen én voltam a hülye. 25N
2012. máj. 28. 00:28
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Orvosilag/jogilag a koraszülés más megítélés alá esik, mint az időben kezdődő terhesség, ezért van alapja megpróbálni.

Koraszülés esetén a magzat és az anya élete is veszélyben forog.

A sima szülésnél is igaz lehet, csak a jog tesz különbséget - tehát sajnos a józan ész és a jog nem mindig találkozik.

2012. máj. 28. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!