Kellene adnom pénzt a gyorshajtási büntetésbe, ha miattam sietett a sofőr?
Próbálj meg beszélni a másik 2 lánnyal is, hogy ha nem is az egészet, de valamennyit dobjanak ők is bele. Az, ha a sofőr gyorsan megy, az az ő felelőssége, de elég nagy nyomás tud lenni rajta, ha a másik 3 ember sietteti. Én ilyen helyzetben már előre ki szoktam kötni, hogy csak az üljön be mellém, akit nem zavar, hogy szabályosan vezetek, mert akkor sem megyek gyorsabban, ha b.tatnak, hogy csiga vagyok.
Nem tudom, kié volt az autó, gondolom a sofőré, vagy a szüleié. Ilyenkor mondjuk alap, hogy a költségeket illik megosztani, benzin pénz, esetleg autópályadíj, de ha akár egyszer is sürgettétek, hát bizony jogos lenne a büntibe is beszállni. Mind a négyeteknek osztva a költséget, a büntit viszont szerintem nem egyenlő arányban.
Megértem, hogy a lány szülei kiborultak és nagyon valószínű, hogy egyhamar nem lesz hasonló alkalom, ha a szülők az autó fenntartói... (Nem írtad, hogy hány évesek vagytok.)
Ha nyaggattátok, hogy siessen, akkor mindenkinek bele kellene adni valamennyit, ha a másik kettő nem, te akkor is fizess legalább egy 10est. Biztos, hogy a barátnődnek jól fog esni, hogy segítesz neki.
Gondolj bele a helyzetébe, ha te vezettél volna, te hogy éreznéd magadat.
Amugy a nagyobb felelősség az övé, engem bármennyire ba..gatnak hogy lassan megyek (50nél 50el stb) nem érdekel. Más hülyesége miatt nem teszem kockára a jogsimat, esetleg az életünket, ha valakinek nem tetszik mehet más kocsijával.
köszönöm a válaszokat, én is egy 10esre gondoltam...
amúgy 18-19 évesek vagyunk és a benzinpénzt és a matrica árát 4 felé osztottuk és az autó a barátnőmé, a sajátja, a benzint nem szokták a szülei fizetni, de a biztosítást, adókat igen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!