Gritty kérdése:
Ha a szemafor pirosra vált, mennyi idő után kapcsol be a kamera?
Figyelt kérdés
2012. ápr. 28. 22:13
1/6 anonim válasza:
Mit szeretnél megtudni? Hogy élőben löki fel a képet a jutyúbra a halálodról, vagy csak a romokat rögzíti?
2/6 anonim válasza:
Szinte azonnal. Előfordul, hogy az ember féktávon belül kapja az átjárónál a pirosat, aztán már olyan sztárfotó készül róla, amin úgy látszik, hogy abszolút a tilos jelzés ellenére hajt be az átjáróba. Ez teherautóknál, főleg pótkocsisoknál még akár úgy is előfordulhat, hogy a vezetőnek fogalma sem volt arról, hogy beváltott a lámpa.
3/6 anonim válasza:
"Ez teherautóknál, főleg pótkocsisoknál még akár úgy is előfordulhat, hogy a vezetőnek fogalma sem volt arról, hogy beváltott a lámpa."
Lényegtelen. Ha az tkelést már megkezdte még fehéren, az elővillogás ideje alatt még biztonságosan és szabályosan elhagyhatja a kereszteződést.
4/6 A kérdező kommentje:
Velem az történt, hogy féktávon belül kaptam pirosat és már nem tudtam volna megállni, így áthajtottam rajt. Azt szeretném megtudni, valyon lesz-e büntetés? A sorompó még nem ereszkedett.
2012. ápr. 29. 09:39
5/6 anonim válasza:
Szerintem lesz. Hiszen előírja a KRESZ, hogy az átkelőt olyan sebességgel kell megközelíteni, hogy ha szükséges még meg lehessen állni.
6/6 anonim válasza:
Utolsónak: satufékkel? Nem. Ha csökkentett sebességgel, fokozott óvatossággal közelítette meg az átjárót, s pont úgy váltott, hogy csak vészfékezéssel tudott volna előtte megállni, akkor nem. Ez gyakorlatban 2-3 méter, de inkább kevesebb.
Kérdezőnek ugyanezt tudom írni. Ha fokozott óvatossággal, lassan közelítettél az átjáróhoz, de szinte már csak a szemed sarkából láttad, hogy vált, akkor nem. Ha lendületből átmentél, akkor viszont nagy valószínűséggel igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!