Lehetne házilag merev, vagy félmerev vázas léghajót csinálni?
Hidrogéntöltés
150 km/h
5 db 80 LE-s boxermotor
2 pilóta + 8 utas
2-3000 m3 ballon
Dehogynem. Egy ismerősöm pár ezer euróért vett egy Cessnát. (Igaz, az olyan is... de felújította szépen.)
Az 5 db 80 LE-s boxermotor is (ha felújítani valót veszel) is 5 millió alsó hangon! (A legmegbízhatóbb a Subaru EA 81, van belőle a 75 LE-től 100 LE-ig) Szóval ha van pénzed 5 darab boxermotorra, akkor valószínűleg tudsz venni egy Apollo Fox UL-t. :D (Abból láttam most használtat, 4,5 millióért árulják)
Építéshez jóval több pénz kell légijármű esetében. Megvenni az anyagokat, bevizsgáltatni, kifizetni a műszaki ellenőrzést, egy rakat hatósági illeték (ráadásul az EASA-nak, nem pedig a magyarnak, mert ilyenben az EASA illetékes)...
Ez nem olyan, mint a nagymutter süteménye, hogy a cukrászdában 2000 forint, a nagymutter meg megcsinálja 500 forintból... :D
Ha meg nem tudod megépíteni mi a francnak kérdezed? Én is megkérdezhetem, hogy felhívhatom-e szobára a Gisele Bündchen szupermodellt... gyanítom, nem fog jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!