Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy működik a parkoló rendszer?

Hogy működik a parkoló rendszer?

Figyelt kérdés
Eddig még nem csináltam meg a jogsit, meg kocsim sincs, de érdekelne, hogy hogyan működik a parkolórendszer mondjuk Budapesten. Például a mélygarázsokban hogyan kell felnyitni a sorompót? Kártyával? Vagy apróval? Hogy működik egy parkolóóra? Ahol dolgozok ott meg automatikusan felnyílik a sorompó. Valami érzékelő van elhelyezve oda? Láttam egy kis szerkezetet is, gombok vannak rajta, de mire valók? Bocs, ha nagyon láma kérdés, de eddig még nem használtam ilyeneket.
2009. jún. 18. 19:06
 1/1 anonim ***** válasza:

Mélygarázs bejáratánál van egy gomb, megnyomod, kiad egy papírkártyát. Sorompó felnyílik,bejársz, ha végeztél a parkolással, bedugod az autómatába, kiírja, hogy mennyi pénzt kell bedobnod. A kapu csak akkor nyílik ki, ha bedobtad a megfelelő menniségű pénzt és a kijáratnál bedugod a sorompónál lévő kisebbik autómatába a kártyát.

A nem sorompós helyeken meg annyi pénzt dobsz be, ameddig parkolni akarsz. Itt lehet sumákolni, mélygarázsosnál nem.

2009. jún. 18. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!