Hogy működik a parkoló rendszer?
Figyelt kérdés
Eddig még nem csináltam meg a jogsit, meg kocsim sincs, de érdekelne, hogy hogyan működik a parkolórendszer mondjuk Budapesten. Például a mélygarázsokban hogyan kell felnyitni a sorompót? Kártyával? Vagy apróval? Hogy működik egy parkolóóra? Ahol dolgozok ott meg automatikusan felnyílik a sorompó. Valami érzékelő van elhelyezve oda? Láttam egy kis szerkezetet is, gombok vannak rajta, de mire valók? Bocs, ha nagyon láma kérdés, de eddig még nem használtam ilyeneket.2009. jún. 18. 19:06
1/1 anonim válasza:
Mélygarázs bejáratánál van egy gomb, megnyomod, kiad egy papírkártyát. Sorompó felnyílik,bejársz, ha végeztél a parkolással, bedugod az autómatába, kiírja, hogy mennyi pénzt kell bedobnod. A kapu csak akkor nyílik ki, ha bedobtad a megfelelő menniségű pénzt és a kijáratnál bedugod a sorompónál lévő kisebbik autómatába a kártyát.
A nem sorompós helyeken meg annyi pénzt dobsz be, ameddig parkolni akarsz. Itt lehet sumákolni, mélygarázsosnál nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!