Polírozás előtt a lakkozás hibáit szárazon vagy vizesen csiszoljam le?
Habár csak hobbiból, a saját járműveimet szoktam csinálni, én mindig vizesen javítgatok. Sok vízzel.
Lemossa a lecsiszolt darabokat, azok nem "ülnek bele" a papírba, így nem csinálnak nem kívánt csíkokat a felületre.
Szoktam fogni egy autómosó szivacsot bal kézbe, jobba a "smirglit": a szivacsot időközönként belemártom egy vödör vízbe (langyosba, mert az kényelmes a kéznek) és abból juttatom a felületre.
Picit megfojt a lakk. Azt akarom lecsiszolni polírozás előtt.
Szóval műanyagot kell csiszolni.
De akkor vizesen csinálom majd.
Lecsiszoltam finom papírral vizesen a nagyobb hibákat.
Viszont polírozással gondjaim vannak.
Akárhogy suvickolom a pasztával csak a nagyon apró karcokat tünteti el :S
Pedig leírása szerint mély karcokra is jó filckoronggal.
Milyen volt a papír?
A polírpaszta jó dolog, de egy 320-as papír után nem tud mit kezdeni a szituációval..
Ó, az durva de nagyon... Én ha polírozok - mondjuk fémet szoktam néhanapján, akkor több lépcsőben megyek felfelé.
...400-600-800-1200, valahogy így, és ezután lehet polírozni valami szövettel és polírozóanyaggal.
A te fényezésednél nem tudom mi lenne az elég, de polírozás előtt 800 vagy inkább afeletti papírt használj vizesen. Minél finomabb, annál simább lesz végül a felület.
Türelmet és kitartást kívánok a művelethez.
Ma megcsináltam. 2000-es lett végül a legfinomabb amivel csiszoltam.
Így már viszonylag jól le lehet polírozni :)
600 után 1200-assal aztán meg 2000.esel csináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!