Igaz az hogy kerékpáron nap közbe is lenni kell lámpáknak meg fényvisszaverőnek? Mert ilyet hallottam hogy valakit megbüntettek ilyen miatt nappal. (lakott területen belül)
Nincs olyan, hogy nappali kerékpár. Vagyis a kerékpáron még fényes nappal is rajta kell lenniük a kötelezően előírt lámpáknak és fényvisszaverőknek. Végül is a prizmák általában elég erősen fel vannak csavarozva, nem szokás csak úgy lekapkodni őket, a lámpákat meg le tudod szedni, amíg nem ülsz rajta, hogy ne lopják le.
Tudom, ez hülyén hangzik, de ha a szabály az szabály. Az autóról sem szerelhetem le a lámpát azért, mert csak világosban használom és az ablaktörlőt sem lehet otthon hagyni azért, mert nem viszem ki esőben. Túléled, ha nappal is rajta van a lámpa, ha leszállsz róla, akkor meg zsebrevágod. Legalább nem érhet meglepetésként, ha rád sötétedik.
Ráadásul ha engedélyeznék, hogy nappal ne legyen lámpa a kerékpáron, akkor nyitnának egy kiskaput a sötétben kivilágítatlanul kerékpározó "lopakodók" előtt.
Nekem a bicajomon van bicajtáska és nappal abba vannak a lámpák. Rendőr nem szólt még érte sose, meg én úgy tudom hogy elég ha nálad van, nem kell állandóan a bicajon lennie.
És lehet venni eléggé kicsi ledes lámpákat. Persze te nem fogsz látni tőle, de téged látnak, és az elég.
Csengő is kötelező egyébként a bicajra(bár nekem sincs, meg a gyalogosok úgyis csak akkor mennek arrébb ha rájuk szólok :D ) De havert egy közúti bicajversenyen írásos figyelmeztetésbe részesítette egy rendőr mert nem volt csengő a bicaján...
akkor nagy buta lámpák helyett vegyél ilyet :
ez talán nem törik szét , van világítás a cangán + ez nem néz ki olyan hülyén mint a nagyok nálunk az (auchanban dunakeszin ) 1500ft
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!