Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Igaz az hogy kerékpáron nap...

Igaz az hogy kerékpáron nap közbe is lenni kell lámpáknak meg fényvisszaverőnek? Mert ilyet hallottam hogy valakit megbüntettek ilyen miatt nappal. (lakott területen belül)

Figyelt kérdés
2012. febr. 23. 17:16
 1/6 anonim ***** válasza:
A kötelező felszereléseknek mindig rajta kell lenniük a kerékpáron, és természetesen mindig működőképesnek kell lenniük!
2012. febr. 23. 18:28
 2/6 anonim ***** válasza:

Nincs olyan, hogy nappali kerékpár. Vagyis a kerékpáron még fényes nappal is rajta kell lenniük a kötelezően előírt lámpáknak és fényvisszaverőknek. Végül is a prizmák általában elég erősen fel vannak csavarozva, nem szokás csak úgy lekapkodni őket, a lámpákat meg le tudod szedni, amíg nem ülsz rajta, hogy ne lopják le.

Tudom, ez hülyén hangzik, de ha a szabály az szabály. Az autóról sem szerelhetem le a lámpát azért, mert csak világosban használom és az ablaktörlőt sem lehet otthon hagyni azért, mert nem viszem ki esőben. Túléled, ha nappal is rajta van a lámpa, ha leszállsz róla, akkor meg zsebrevágod. Legalább nem érhet meglepetésként, ha rád sötétedik.

Ráadásul ha engedélyeznék, hogy nappal ne legyen lámpa a kerékpáron, akkor nyitnának egy kiskaput a sötétben kivilágítatlanul kerékpározó "lopakodók" előtt.

2012. febr. 23. 19:23
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem azzal van a baj hogy ellopják hanem hogy úgymond "street bicó" csak járkálok néha vele és elég szarul nézne ki lámpával meg macskaszemekkel
2012. febr. 23. 19:38
 4/6 A kérdező kommentje:
azt hogy szarul nézne ki úgy is értem h eddig kb 3 lámpa tört szanaszét ugrásnál
2012. febr. 23. 19:39
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem a bicajomon van bicajtáska és nappal abba vannak a lámpák. Rendőr nem szólt még érte sose, meg én úgy tudom hogy elég ha nálad van, nem kell állandóan a bicajon lennie.

És lehet venni eléggé kicsi ledes lámpákat. Persze te nem fogsz látni tőle, de téged látnak, és az elég.

Csengő is kötelező egyébként a bicajra(bár nekem sincs, meg a gyalogosok úgyis csak akkor mennek arrébb ha rájuk szólok :D ) De havert egy közúti bicajversenyen írásos figyelmeztetésbe részesítette egy rendőr mert nem volt csengő a bicaján...

2012. febr. 23. 20:51
 6/6 anonim ***** válasza:

akkor nagy buta lámpák helyett vegyél ilyet :

[link]

ez talán nem törik szét , van világítás a cangán + ez nem néz ki olyan hülyén mint a nagyok nálunk az (auchanban dunakeszin ) 1500ft

2012. febr. 26. 02:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!