Létre lehetne hozni egy hidat É-Amerika és Európa
között?
Figyelt kérdés
2012. febr. 23. 16:23
1/8 anonim válasza:
létre lehetne hozni a föld és a hold között is , de egyiknek se lenne sok értelme
2012. febr. 23. 16:31
2/8 anonim válasza:
fizikailag meg lehet valosítani. hiszen mondjuk 10méterenként leraksz egy pillért és azon megáll minden. csak nemhogy olcsobb lenne mint akár alégiszállítás de összeségébe szerintem még drágább is...akkor már inkább egy alagutat lehetne furni és nagysebeségű vonatokat indítani(3-400km/h-t már üzemszerűen mennek kinába) de magaa megtérülés sokáig tartana semmiképen nem érné meg szerintem
2012. febr. 23. 17:01
3/8 anonim válasza:
Megoldható lenne, csak Oroszország /egykori SZU/ és az USA nem igazán barátok. Lenne benne néminemű biztonsági kockázat.
2012. febr. 23. 17:20
4/8 anonim válasza:
Anglia és Európa között van úgynevezett csalagút.Ebben a csalagútban nagy sebességű vonatok járnak és azok átviszik az autókat , buszokat.Valami ilyesmit lehetne csak csinálni Európa-Amerika közé de itt jóval nagyobb a távolság mint Anglia esetében , na meg lehet mélyebbre is kellene fúrni.
2012. febr. 23. 17:21
5/8 anonim válasza:
Anno olvastam egy koncepciót. A lényege az volt hogy csővezeték szerűen rakják a tenger fenekére, vagy a felé az alagutat amibe vákum van, így a benne lévő vonatok sokkal kisebb ellenállással közlekedhetnének.
Kb mindent megterveztek, már akkor megvalósítható lett volna. De nem érné meg.
2012. febr. 23. 20:56
6/8 anonim válasza:
Ha az Atlanti-óceánra gondolsz, akkor igen, csak drága lenne és senki se használná, mert ki akarna 1000 kilométereket autózni, amikor a repülő pár óra alatt ott van? A teherszállítást meg megoldják hajóval.
Qkker: Ha a Bering-szorosra gondolsz, az Ázsia és Amerika között van. És nem tudom, milyen biztonsági kockázatra gondolsz, hiszen hajók, repülők most is járnak a két ország között, azt pedig asszem észrevennék az amcsik, ha a ruszkik tankokkal meg katyusákkal akarnának átmenni a hídon :)
Egyébként az oroszok tervezik is megvalósítani az összeköttetést, de alagúttal, nem híddal:
"Qkker: Ha a Bering-szorosra gondolsz, az Ázsia és Amerika között van. "
2 pont neked, kissé fáradt voltam, és benéztem a kérdést!
2012. febr. 24. 11:43
8/8 anonim válasza:
Értelmetlen lenne a fwentebb olvasható repülős okok miatt, továbbá technikailag kivitelezhetetlen, mert van az óceánnak olyan része ahová nem lehetne pilléreket építeni.... egy idő után mindenképpen KELLENE hajózni... a Pillérek meg igen rosszul tűrnék az óceáni viharokat stb...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!