Jogos-e egy parkolási bírság akkor, ha park. Határzónán másik társaság sms kódját küldöm be?
SMS parkolásnál nem számít a zóna ha a drágábban, vagy az ugyanolyan díjszabásúban indítod a parkolást!
Sajnos mostanában gond van az ellenőrző rendszerükkel és ezt tudják is, de a parkolóőr ettől függetlenül pótdíjaz!
:(
Én is így jártam nemrégen!
A bírságcetli alján van a parkolótársaság telefonszáma, azt kell felhívnod: bediktálod a rendszámodat és fogja az ügyintéző látni, hogy volt érvényes parkolásod! Ilyenkor szó nélkül törlik a pótdíjat! (Remélem még nem fizetted be!)
mailban reklamáltam,de nem fizettem még be.Most kaptam választ,hogy a bírság jogos,mivel az adott időpontban nem náluk,hanem más társaságnál indítottuk a parkolást.
Gondolom az a másik társaság nem fogja visszaadni a pénzt,most igazán nem tudom,mit csináljak...
A budapesti Király utcáról van szó egyáltalán?
Mert kissé fura a történet!
Igaz a Király utca két zónához tartozik, a körúttól befelé 400 Ft-os, a körút és a Lövölde tér között 240 Ft-os zóna. Ha a 240 Ft-os zónában indítottál parkolást akkor az nem érvényes a drágábbikban, de fordítva igen! A Belső részről nem is látsz ki a "olcsóbb" automatához, el se lehet téveszteni!
Viszont most olvasom, hogy az automata számát küldted be! Hát nem azt kell, hanem a rendszámodat kell elküldeni SMS-ben az órán olvasható telefonszámra.
Így már érthető, hogy nem látnak érvényes parkolást.
az automatán olvasható számra küldtem az sms-t a saját rendszámommal.Mindig így parkolok Budapeten,itt lakom.
Meg is történt a visszaigazolás rendben,csak a másik társaságtól...
Mégegyszer leírom: SMS parkolásnál nincs egyik vagy másik társaság, egy cég intézi az egészet és a zónák átjárhatóak az olcsóbb felé! Én is napi szinten parkolok SMS-sel Bp-n és néha ha nem látom az órán a számot elindítok pl. egy belvárosi (0501) parkolást. Többször is leellenőriztettem már parkolóőrökkel és simán látják az elindított parkolást ilyenkor is!
Valami nagyon nem stimmel ebben az ügyben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!