A Costa Concordia-t szerintetek ott fogják hagyni, ahol zátonyra futott, vagy megpróbálják megmenteni?
Ha totálkárosnak nyilvánítják, akkor szerintem van esélye, hogy otthagyják. Járt már így hajó, pl az American Star:
http://www.youtube.com/watch?v=iqdtRSwbIaU
Egyáltalán ekkora hajóval, hogy mehettek olyan közel a parthoz : http://www.youtube.com/watch?v=Ownv5cMYDkg ?
Ha itthon történt volna, a vasgyűjtők már rég elhordták volna :)
Hát az én sem értem :) Pedig azt írták, hogy már kismilliószor végigmentek azon az útvonalon.
Amúgy szerintem ezt nem nagyon fogják lopkodni, mert nehezen megközelíthető, meg az oldalára van dőlve.
Amit szétlopkodtak, az a Word Discoverer, még az ablakait is kilopták:
Magára hagyott hajóroncsokról lehet olvasni még itt:
Ott biztosan nem marad, habár érdekes látványosság lenne.
Elég sokminden felhasználható ám még belőle, pl. az iszonyatos mennyiségű fém, én legalábbis reciklálnám szívesen. :)
Valaki írta hogy miért ment olyan közel a parthoz: a végső állapot fényképeihez azt is hozzá kell képzelni, hogy a kapitány, miután felfogta hogy ebből bizony süllyedés lesz a sekélyebb rész felé kormányozta/kormányoztatta a hajót.
Megnéztem a képeket, hát az a lyuk ott elég betyárul néz ki.
Ez a hajó még szinte tök új, vagyis az elvesztése elég nagy veszteség lehet a cég számára. Gondolom fel fogják mérni hogy meg lehet-e annyira foltozni a hajó alját hogy legalább a dokkig el lehessen vontatni. Az hogy felborult szerintem nem olyan nagy baj önmagában, "simán talpra lehet állítani", majd vontatni. Inkább az a gáz, hogy egy csomó olyan felszerelés, bútor, eszköz, stb. van a hajóban, ami nem szereti annyira a vizet.
Szóval biztos hogy fel fogják mérni a károkat, készítenek egy költség - hatékonyság elemzést, és amelyik olcsóbb, azt fogják csinálni...
Mivel szó volt arról hogy akarnak még ugyanilyen hajókat csinálni, lehet hogy azt fogják követni, hogy amit csak lehet és nem sérült a víztől, ebből kiszedik és megy bele az új hajóba...
Minden elismerésem nekik, ha visszavontatják. Remélem meg fogják csinálni. Szerintem ami nem volt rögzítve, az biztos, hogy tönkrement a hajóban. Ami rögzítve van annak is legalább a fele, mert félig el van süllyedve a hajó és elöntötte a víz. Kérdés az is, hogy fizet-e majd a biztosító. Majd ezekhez mérten eldöntik, hogy kihozzák-e onnan.
Amúgy eddig nem hittem ezekben, de érdekes, hogy a pezsgősüveg sem tört el és péntek 13-adika volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!