Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogy hívják ezt a szerelvényt?

Hogy hívják ezt a szerelvényt?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy a nyergesvontató az a soförkabinos, motorral ellátott rész, amihez egy-két teherszállító pótkocsit kapcsolhatnak. De hogy hívjál az ekkor kialakult 30 méteres szerelvényt ?

2012. jan. 11. 15:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Talán kamion? :)

Nyerges után azért elég 1 pót.

2012. jan. 11. 15:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Európában dolly-nak csúfolják, a lekicsinyített road-traint :)

Magyarországon is fut pár darab a CarcoGroupnál. Ha jó sejtem ilyesmire gondolsz:

[link]

2012. jan. 11. 18:09
 3/6 anonim ***** válasza:
Ilyet én még nem láttam, és ha jól tudom, akkor a nyerges szerelvény alapesetben nem lehet hosszabb 12 m-nél, ami 1 pótot jelent. Az RTL Klub-on van vasárnak ez az Ice Truckers, abba vannak ilyenek.
2012. jan. 11. 20:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Na, és ami a fenti képen látható (2-vel feljebb), annak mi a magyar neve ? Az ott nem nyergesvontató, hanem egy fix teherautó pótkocsis résszel. Tehát mi a neve a képen látható szerelvénynek ?
2012. jan. 11. 22:34
 5/6 anonim ***** válasza:

"akkor a nyerges szerelvény alapesetben nem lehet hosszabb 12 m-nél" Szóló jármű nem lehet hosszabb 12 méternél ( kivéve autóbusz, az 15m ), csuklós jármű 16,5m << ez a nyerges szerelvény ( csuklós busz lehet 18m-is), pótkocsis jármű 1 póttal 18.75m, két póttal 22,5m lehet.

A képen látható szerelvény áll:

Scania P380 ( ami kicsit gyengusznak bizonyult)

Dolly : (kép: [link] )

És a dollyra akasztott Schmitz félpótkocsi. Azért hívják dollys szerelvénynek, mert egy kis pótkocsira, a dollyra van akasztva a félpót.

Van olyan is, amikor a vontatónak speciális alváza van ( az alváz hidraulikusan széttolható, és a hátsó tengelyeknél van rajta nyereg, ide akasztanak még egy félpótot), amire cserefelépítményt tesznek.

És olyan is van amikor egy sima duplahúzós vontató van elöl, azon van speciális félpót, amire rakható cserefelépítmény, és ennek a végén is nyereg van, ahova mehet még egy 33 lapos félpót.

Úgy tudom ezeket ugyanúgy dollysnak hívják.

2012. jan. 12. 15:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Az utolsóra itt egy jó példa:

http://www.youtube.com/watch?v=Ri_jmFaSbw4

2012. jan. 12. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!